Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 08:56

Ερχονται εκδρομή στην Καλαμάτα περισσότεροι από 15.000 μαθητές

Γράφτηκε από την

 

Σε σημαντικό προορισμό για σχολικές εκδρομές εξελίσσεται η Καλαμάτα. Μαθητές κυρίως από την Αττική πρόκειται να κατακλύσουν από την επόμενη εβδομάδα την πόλη.

Αυτό σημείωσε σε χθεσινές δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Παναγιώτα Ντίντα. Παρατήρησε ότι το 2016 ήταν χρονιά ορόσημο και υπήρξε τεράστια αύξηση στην προσέλκυση σχολικών εκδρομών, 3ήμερων και 5ήμερων. Ανέφερε ότι πέρσι ήρθαν στην Καλαμάτα 15.000 μαθητές και εκτίμησε πως φέτος θα είναι μεγαλύτερος ο αριθμός.

Η κ. Ντίντα είπε ότι οι δράσεις προβολής από το δήμο έπιασαν τόπο. Παρατήρησε πως μεγάλο μέρος της επιτυχίας στην προσέλκυση μαθητών οφείλεται στη δημιουργία θεματικών βίντεο από μαθητές σχολείων της Καλαμάτας, με πρωτοβουλία του δήμου, ο οποίος βράβευσε τα καλύτερα. Σχολεία της Αττικής και άλλων περιοχών έγιναν αποδέκτες αυτών των βίντεο, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας τα ανέβασε στο Youtube και στο Facebook. Δήλωσε, επίσης, ότι το πετυχημένο αποτέλεσμα οφείλεται και στους ξενοδόχους της περιοχής μας, που προσέφεραν ανταγωνιστικά πακέτα διαμονής.

 

Η αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι ο δήμος θα υποδεχθεί όλα τα παιδιά και θα μοιράσει πληροφοριακό υλικό στα ξενοδοχεία που θα καταλύσουν, για την ευχερή περιήγησή τους στην Καλαμάτα και τα αξιοθέατά της.