Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 09:03

Κυματίζει στην Μπούκα η Γαλάζια Σημαία (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Κυματίζει στην Μπούκα η Γαλάζια Σημαία (βίντεο)

 

Η Γαλάζια Σημαία υψώθηκε χθες το πρωί στην παραλία της Μπούκας, “την πιο διάσημη παραλία του Δήμου Μεσσήνης”, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει την προσπάθειά της να διαφυλάξει το φυσικό περιβάλλον.

Ο Κ. Γεωργακόπουλος πρόσθεσε ότι στις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής είναι να αποκτήσουν την ίδια διάκριση και οι υπόλοιπες εξαιρετικές, όπως τις χαρακτήρισε, παραλίες του δήμου, στην Ανάληψη, τη Βελίκα, τον Αγιο Ανδρέα, το Πεταλίδι και αλλού.

Παράλληλα στάθηκε στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να καλυφθούν τα κριτήρια τα οποία απαιτούνται για τη Γαλάζια Σημαία, όπως η εξαιρετική ποιότητα των νερών κολύμβησης, η ορθή διαχείριση του περιβάλλοντος, η οργάνωση της ακτής, η καθαριότητα, η ασφάλεια των λουομένων, η προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κλπ.

Η εικόνα της παραλίας, τόνισε ο Κ. Γεωργακόπουλος, είναι σημαντικό να διαφυλαχθεί και γι’ αυτό η δημοτική αρχή εντείνει τη συνεργασία της και με εθελοντές. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στο θέμα της ασφάλειας των λουομένων, με την εγκατάσταση ναυαγοσωστικού σταθμού και σημείου πρώτων βοηθειών, ενώ εντείνεται και η προσπάθεια της φύλαξης της παραλίας και των χώρων στάθμευσης προκειμένου να αποτρέπονται οι διάφοροι... επιτήδειοι.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER