Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 14:25

Αναβλήθηκε η σύσκεψη για την κρουαζιέρα στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Για τον Σεπτέμβριο αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη στην Καλαμάτα του Δ.Σ. της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και η σύσκεψη στο νέο Δημαρχείο, για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Για την αναβολή ο δήμαρχος Π. Νίκας ενημερώθηκε χθες, από τον Αντώνη Καλούδη, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης.

Στο μεταξύ, το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο "Thomson Dream" κατέπλευσε το Σάββατο το μεσημέρι στην Καλαμάτα, με 1.575 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Αγγλους. Το πλοίο προερχόταν από την Κέρκυρα και στις 8 το βράδυ αναχώρησε για τη Σαντορίνη.

Το "Thomson Dream" αναμένεται να ξαναπιάσει Καλαμάτα άλλες δύο φορές φέτος, στις 12 Αυγούστου και στις 7 Οκτωβρίου.

Δύο φορές πρόκειται να καταπλεύσει στην Καλαμάτα τη φετινή χρονιά και το κρουαζιερόπλοιο "Salamis Filoxenia", στις 7 Ιουλίου και στις 3 Σεπτεμβρίου.

Με τις αφίξεις αυτές ολοκληρώνεται το φετινό πρόγραμμα προσεγγίσεων των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καλαμάτας, που φθάνει συνολικά τις 9, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη μείωση της κίνησης της κρουαζιέρας, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Τουρκία.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΑ

Οσον αφορά την επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη προς τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την πρόταση το λιμάνι της Καλαμάτας να είναι σημείο εκκίνησης και κατάληξης κρουαζιέρας, ο κ. Νίκας χαρακτήρισε στην "Ε" σημαντική την πρόταση, αλλά επεσήμανε ότι «πιο σημαντικό είναι να ηρεμήσουν τα πράγματα με την Τουρκία, γιατί η κρουαζιέρα στην Καλαμάτα και την Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με την κατάσταση στην Τουρκία». Και ανέφερε ότι φέτος η μείωση στην κρουαζιέρα στη χώρα μας ήταν στο 30%. Τέλος, παρατήρησε ότι προβλέπεται να είναι το λιμάνι της Καλαμάτας λιμάνι άφιξης και αναχώρησης (home port) κρουαζιέρας.

Γ.Σ.