Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 09:22

Πιτσιόρλας προς Νίκα για το αεροδρόμιο Καλαμάτας: Απογείωση με ιδιωτικοποίηση

Γράφτηκε από την
Πιτσιόρλας προς Νίκα για το αεροδρόμιο Καλαμάτας: Απογείωση με ιδιωτικοποίηση

 

Τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» έδειξε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας στο δήμαρχο Καλαμάτας, ενώ η συνεχής αύξηση στις πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού το έχουν καταστήσει υποψήφιο για παραχώρηση στην δεύτερη φάση που θα ακολουθήσει μετά την Fraport.

Γύρω από το θέμα έχουν αναπτυχθεί αρκετές συζητήσεις οι οποίες στηρίζονται και στα -έτοιμα να αρχίσουν να υλοποιούνται- επενδυτικά βήματα της Costa Navarino, καθώς και στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Πύλου. Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα που δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να αναβαθμιστεί το αεροδρόμιο είναι η ιδιωτικοποίηση.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ

Αύξηση κατά 15% στις πτήσεις του εξωτερικού και 92% στις τακτικές πτήσεις εσωτερικού στο αεροδρόμιο Καλαμάτας το πρώτο φετινό εξάμηνο, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό σημειώθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον διεθνή αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Η επιβατική κίνηση, το ίδιο εξάμηνο φέτος, ήταν σχεδόν διπλάσια όσον αφορά τις τακτικές πτήσεις εσωτερικού, με 10.922 άτομα φέτος από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο και 343 προσεγγίσεις αεροσκαφών, έναντι 5.262 ατόμων και 241 προσεγγίσεων το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι. Στις τακτικές πτήσεις εξωτερικού το πρώτο εξάμηνο φέτος η επιβατική κίνηση ανήλθε 75.206 άτομα και οι προσεγγίσεις αεροσκαφών σε 653, έναντι 65.308 ατόμων και 570 προσεγγίσεων στο αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Στα δρομολόγια εσωτερικού, ο φετινός μήνας με τη μεγαλύτερη κίνηση αεροσκαφών, αλλά και επιβατών, ήταν ο Ιούνιος, καθώς στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας προσέγγισαν 166 αεροπλάνα (2.234 αφίξεις και 2.350 αναχωρήσεις). Το ίδιο συμβαίνει και ως προς τα δρομολόγια εξωτερικού, καθώς τον περασμένο Ιούνιο προσέγγισαν 334 αεροσκάφη (21.505 αφίξεις, 19.501 αναχωρήσεις και 1.904 επιβάτες τράνζιτ).

 

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΑ

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Καλαμάτας προκειμένου να αναβαθμιστεί τάχθηκε ο δήμαρχος Π. Νίκας, όπως δήλωσε χθες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ανέφερε δε ότι σε συζήτησή του με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας, του είπε "αν έχετε να δώσετε 50 εκ. ευρώ, καλώς. Αλλιώς να το ιδιωτικοποιήσετε ταχύτατα».

Και ο κ. Νίκας ευχήθηκε αυτό να γίνει με σοβαρή κρατική, κυβερνητική εποπτεία κι έλεγχο.  


NEWSLETTER