Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 17:16

Η Costa Navarino βραβεύτηκε για 2η χρονιά ως αειφόρος τουριστικός προορισμός

Γράφτηκε από την
Η Costa Navarino βραβεύτηκε για 2η χρονιά ως αειφόρος τουριστικός προορισμός

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια βραβεύεται διεθνώς η Costa Navarino ως αειφόρος τουριστικός προορισμός, στο πλαίσιο των World Travel Awards Europe, που πραγματοποιήθηκαν φέτος στην Αγία Πετρούπολη

“Η Costa Navarino επιβραβεύεται από τον διεθνή θεσμό για τις πρακτικές αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, σε συνέχεια της πρώτης βράβευσής της το 2014”, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία “Europe’s Responsible Tourism Award” σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι η διάκριση αυτή “ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Costa Navarino ως αειφόρος τουριστικός προορισμός, σε διεθνές επίπεδο”.

Η βράβευση ανακοινώθηκε στην τελετή των World Travel Awards Europe, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Ο θεσμός World Travel Awards διεξάγεται σε όλες τις ηπείρους από το 1993, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τις βέλτιστες πρακτικές σε όλους τους τομείς του τουριστικού κλάδου.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι τα κυρία στοιχεία που συντέλεσαν στην επιλογή της Costa Navarino ήταν “οι πρακτικές που διαφυλάσσουν και προβάλλουν τον φυσικό πλούτο της Μεσσηνίας, την ιστορία και τα έθιμά της, όπως και η ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης”. Στις πρακτικές αυτές συγκαταλέγονται “πρωτοβουλίες όπως το Navarino Environmental Observatory (NEO), το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο που έχει δημιουργηθεί από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της TEMES, καθώς και το Navarino Natura Hall, το διαδραστικό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο εκτός από τους επισκέπτες του εξωτερικού έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής 4.300 μαθητές τοπικών σχολείων, λαμβάνοντας μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Αλλα παραδείγματα πρακτικών αποτελούν η μεταφύτευση 6.500 ελαιόδεντρων, αλλά και τα προγράμματα προστασίας του αφρικανικού χαμαιλέοντα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικούς Φορείς”. Επιπλέον, “στο πλαίσιο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, οι επισκέπτες της Costa Navarino από όλα τα μέρη του κόσμου έρχονται σε επαφή με τις παραδόσεις, τα έθιμα της περιοχής αλλά και με μοναδικές αυθεντικές πολιτιστικές εμπειρίες, όπως οι Φιλοσοφικοί Περίπατοι, η γευσιγνωσία λαδιού, τα μαθήματα μαγειρικής μεσσηνιακής κουζίνας, ο τρύγος και η συγκομιδή ελιάς. Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι να επιστρέψουν οι επισκέπτες στον τόπο τους, έχοντας αποκομίσει γνώση και μοναδικές εμπειρίες από τη νέα περιοχή που γνώρισαν και από τους ανθρώπους της”.


NEWSLETTER