Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 09:46

Ανοιξε η τουριστική σεζόν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας: Η Ευρώπη έρχεται σε ανέτοιμη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

Με την τακτική πτήση της Aegean από Μόναχο, που προσγειώνεται στην Καλαμάτα σήμερα στις 4.05 μ.μ., ανοίγει η φετινή τουριστική σεζόν σε Μεσσηνία και Πελοπόννησο.

Επιβάτες της πτήσης αναμένεται να μεταβούν στην Costa Navarino για το 2ο Διεθνές Τουρνουά Γκολφ Messinia Pro-Am, το οποίο θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 21 έως το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου. Πρώιμα, στις 2 Μαρτίου και 3 Μαρτίου, θα ξεκινήσουν και οι τακτικές πτήσεις της Αegean από/προς Ντίσελντορφ και από/προς Στοκχόλμη αντίστοιχα. Οπως φαίνεται όμως, παρά τα μεγάλα λόγια για ανάγκη επέκτασης της τουριστικής περιόδου, οι περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και οι τοπικοί άρχοντες περιμένουν την "παραδοσιακή θερινή σεζόν" για ν' ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα ή να ξεκινήσουν τις εκδηλώσεις που απευθύνονται και στο διεθνές κοινό.

Εν τω μεταξύ, μέρος του μεγάλου ελλείμματος κλινών καλύπτεται από πλατφόρμες όπως η Airbnb - όμως το έλλειμμα εξωστρέφειας των τοπικών αρχών και φορέων είναι εξαιρετικά δύσκολο να... κρυφτεί, αφού οι περισσότεροι δήμοι και φορείς δεν διαθέτουν καν ιστοσελίδα στην αγγλική γλώσσα. Ετσι, ο εν δυνάμει επισκέπτης δεν μπορεί να ενημερωθεί ούτε για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί ούτε για τις υποδομές που θα έχει στη διάθεσή του κατά τη διάρκεια των διακοπών του.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η Μεσσηνία, αν και έχει μπει στον διεθνή τουριστικό χάρτη, δεν μπορεί ακόμα να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες του αεροδρομίου Καλαμάτας, αλλά και τις δικές της, γιατί επιμένει να περιμένει περισσότερους επισκέπτες από τον "διάδρομο" του εσωτερικού. Ο τουρισμός της Μεσσηνίας θα απογειωθεί μόνο όταν επιχειρηματίες και πολιτικοί θα συνεργαστούν για να προβάλουν στο εξωτερικό τη "θερινή περίοδο" του νομού που διαρκεί σχεδόν 12 μήνες το χρόνο - ιδιαίτερα αν συγκριθεί με τον βαρύ καιρό των βόρειων χωρών.

 

ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της κυρίως τουριστικής περιόδου έχουν προγραμματιστεί οι εξής τακτικές πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας:

Δευτέρα: Πτήσεις της Aegean από και προς Λυόν, Ναντ, Παρίσι και Ερεβάν. Της Travel Services από και προς Λυόν, Ναντ, Παρίσι. Της Condor από και προς Μόναχο, Φρανκφούρτη, Στουτγκάρδη. Της Transavia από και προς Αμστερνταμ.

Τρίτη: Πτήσεις της Aegean από και προς Ερεβάν και Μόσχα. Της Travel Services από και προς Πράγα και Μπρατισλάβα. Της Easy Jet από και προς Λονδίνο.

Τετάρτη: Πτήσεις της Easy Jet από και προς Μπρίστολ. Της Tarom Airlines από και προς Βουκουρέστι.

Πέμπτη: Πτήσεις της Transavia από και προς Λιλ και Αμστερνταμ. Της Small Planet από και προς Κατοβίτσε. Της Easy Jet από και προς Λονδίνο. Της Btitish Airways από και προς Λονδίνο. Της Aegean από και προς Μόναχο και Ερεβάν.

Παρασκευή: Πτήσεις της Aegean από και προς Ερεβάν, Ντίσελντορφ, Λάρνακα, Μιλάνο και Στοκχόλμη. Της Condor από και προς Ντίσελντορφ. Της Easy Jet από και προς Λονδίνο. Της Travel Services από κα προς Πράγα.

Σάββατο: Πτήσεις της Condor από και προς Ανόβερο. Της Aegean από και προς Ντίσελντορφ, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Παρίσι και Ερεβάν. Της Scandinavian από και προς Οσλο. Της Arkia από και προς Τελ Αβίβ. Της Transavia από και προς Αμστερνταμ. Της Easy Jet από και προς Λονδίνο. Της British Airways από και προς Λονδίνο. Της Brussels Airlines από και προς Βρυξέλλες. Της Niki Fly από και προς τη Βιέννη.

Κυριακή: Πτήσεις της Aegean από και προς Ερεβάν, Μόσχα και Μόναχο. Της Swiss Airlines από Ζυρίχη. Της Austrian από και προς Βιέννη. Της Mistral Air από και προς Μιλάνο. Της British Airways από και προς Λονδίνο. Της Thomas Cook από και προς Μάντσεστερ και Μπίρμιγχαμ. Της Avanti Air από και προς Ινσμπουρκ.

 

Θ.Λ.