Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 09:53

Πρόταση του World Tourism Forum Lucerne Think Tank για τον τουρισμό της Πελοποννήσου (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Το World Tourism Forum Lucerne Think Tank κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Πελοπόννησο την επόμενη τριακονταετία.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δηλώνοντας μάλιστα ότι αιφνιδιάστηκε από την πρόταση καθώς δεν την περίμενε.

"Ο Martin Barth διευθύνων σύμβουλος του World Tourism Forum Lucerne Think Tank ήρθε και με συνάντησε στο Βερολίνο στην τουριστική έκθεση λίγες μόλις μέρες μετά το "Νταβός του τουρισμού" στην Costa Navarino. Αρχικά θεώρησα ότι θα ήταν συνάντηση αβροφροσύνης, για αυτό εξεπλάγην όταν κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες από την Costa Navarino ο κ. Barth τόνισε ότι τα επόμενα χρόνια αναμένεται παγκοσμίως να αυξηθούν από 1,5 δισ. σε 1,8 δισ. οι ταξιδιώτες για τουρισμό. Ετσι, η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες να αυξήσει το μερίδιό της, αν επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος ώστε να δέχεται επισκέπτες και τους 12 μήνες του έτους. «Εχετε παραπάνω να δώσετε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Barth.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε τονίσει ότι το νέο μοντέλο τουρισμού βασίζεται σε 4 πυλώνες: το ταλέντο, την καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ποικιλομορφία. Εξήγησε ότι οι επισκέπτες δεν θέλουν μόνο θάλασσα και ότι τα ισχυρά πλεονεκτήματα της Ελλάδας είναι η πολιτιστική της ιστορία, τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της και οι φιλόξενοι άνθρωποί της.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Τατούλης είπε ότι η σωστή διοργάνωση του συνεδρίου του Συνδέσμου των Βρετανών Tour Operators το 2015 άνοιξε το δρόμο για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του Συνδέσμου Γερμανών Tour Operators το 2019.

Σήμερα ο κ. Τατούλης πετάει για Κάννες προκειμένου να πάρει μέρος σε συνέδριο για τουριστικά ακίνητα.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=OJpv7-b2uZ0}