Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 09:23

Στην πρώτη ομάδα κίνησης το Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Τροχιά ιδιωτικοποίησης στο “Καπετάν Βασίλης”

Γράφτηκε από την
Στην πρώτη ομάδα κίνησης το Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Τροχιά ιδιωτικοποίησης στο “Καπετάν Βασίλης”

 

Στην ομάδα υψηλής επιβατικής κίνησης, που λειτουργεί ως μαγνήτης επενδύσεων, έχει ενταχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια που δεν μεταβιβάστηκαν στη Fraport έχουν ταξινομηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ με βάση την επιβατική τους κίνηση σε τρεις ομάδες. Η ταξινόμηση έγινε επειδή ήταν δύσκολο να πουληθούν μόνα τους τα αεροδρόμια με χαμηλή επιβατική κίνηση. Ετσι ο επενδυτής θα υποβάλει ταυτόχρονα προσφορά για αεροδρόμιο υψηλής, μεσαίας και χαμηλής επιβατικής κίνησης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την "Καθημερινή": “Τα 23 αεροδρόμια έχουν ήδη κατηγοριοποιηθεί με βάση την επιβατική τους κίνηση και το δυνητικό επενδυτικό ενδιαφέρον σε τρεις ομάδες ή clusters. Η πρώτη ομάδα είναι αυτή με αεροδρόμια που έχουν άνω των 100.000 επιβατών ετησίως και αυτά βρίσκονται στην Κάρπαθο, στη Χίο, στην Καλαμάτα, στην Αλεξανδρούπολη και στον Αραξο. Η δεύτερη είναι αυτή που περιλαμβάνει τα αεροδρόμια με ετήσια επιβατική κίνηση μεταξύ 30.000 και 100.000 ατόμων και τα οποία είναι αυτά στη Λήμνο, τα Ιωάννινα, τη Μήλο, τη Νάξο, την Πάρο, την Ικαρία και τα Κύθηρα. Κάποια εξ αυτών έχουν ξεπεράσει τα μεγέθη του 2015 με βάση τα οποία έγινε η αξιολόγηση. Τέλος, η τρίτη κατηγορία, για την οποία το επενδυτικό ενδιαφέρον εκτιμάται ανύπαρκτο, καθώς έχουν κίνηση κάτω των 30.000 επιβατών, απαρτίζεται από τα αεροδρόμια σε Λέρο, Σητεία, Νέα Αγχίαλο, Κάλυμνο, Σκύρο, Σύρο, Αστυπάλαια, Καστελλόριζο, Καστοριά, Κάσο και Κοζάνη”.


NEWSLETTER