Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 15:21

Συναντήσεις Νίκα για προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις Νίκα για προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων

Mε ηγετικά στελέχη της εταιρείας “Celestyal Cruises”, στον Πειραιά, συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, με αντικείμενο την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στην πόλη.

Τα στελέχη της εταιρείας σχολίασαν ότι η Καλαμάτα είναι ελκυστική και οι επισκέπτες χαίρονται την πόλη και τις ομορφιές της, χωρίς να έχουν διατυπώσει κάποιο παράπονο. Από την περίοδο 2019 - 2020, η εταιρεία θα δρομολογήσει πλοία στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ για το 2018 έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα στο Αιγαίο.

Τονίστηκε, επίσης, ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων από την Ιταλία, καθώς η Καλαμάτα βρίσκεται στην πορεία τους και μπορεί να είναι ενδιάμεσος σταθμός.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος επισκέφθηκε το υπουργείο Εσωτερικών, όπου είχε συζήτηση με στελέχη του για το πρόγραμμα “Φιλόδημος” (έκδοση προσκλήσεων για την υπαγωγή έργων σε χρηματοδότηση), το νομοσχέδιο “Κλεισθένης” κλπ.

Επίσης, ο Π. Νίκας επισκέφθηκε το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και παρέδωσε τη μελέτη ανακατασκευής του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, όπως έχει συμφωνηθεί, προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί από το αρμόδιο υπουργείο.


NEWSLETTER