Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 07:54

1ο Τιμητικό Βραβείο στα “Tourism Awards 2018” για το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
1ο Τιμητικό Βραβείο στα “Tourism Awards 2018” για το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

 

 

Το 1ο Τιμητικό Βραβείο στα “Tourism Awards 2018” κέρδισε το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και πλέον ετοιμάζεται δυναμικά για την επόμενη διοργάνωση, το 8ο Σχολείο.

Για τα θέματα αυτά δόθηκε χτες το πρωί συνέντευξη Τύπου στο “Εlite City Resort”. Το 8ο ΣΤΚ θα γίνει τις ημέρες 19, 20, 21 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του “Εlite” και το κεντρικό του θέμα θα είναι “Διαφορετικότητα”. Πάνω σε αυτό τον άξονα θα κινηθούν οι εισηγήσεις, όπως τόνισε ο Ανδρέας Ζαγάκος εκ μέρος του θεσμού. Οι δράσεις του "Σχολείου Τουρισμού OnTour" - της συνέργειας του ΣΤΚ με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε) πήγαν πολύ καλά το προηγούμενο διάστημα.

Οπως έκανε γνωστό ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος εκ μέρους του ΣΤΚ και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, τα πρώτα 4 Σχολεία OnTour ήταν πιλοτικά. Εγιναν στον Πόρο, τη Σκιάθο, την Κατερίνη και τη Χίο και είχαν 1.000 εκπαιδευόμενους συνολικά. Εγιναν 8 μέρες εκπαίδευσης, με 30 εισηγητές και ύστερα από σύσκεψη του Σχολείου με τον ΣΕΤΕ αποφασίστηκε ότι θα συνεχιστεί ο θεσμός από το Σεπτέμβριο ως το τέλος του χρόνου, με άλλα 4 Σχολεία OnTour. Εκτός από της Καλαμάτας θα γίνονται 8 – 12 Σχολεία OnTour κάθε χρόνο.

Πρόγραμμα υποτροφιών για σπουδές

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι φέτος ξεκινά πρόγραμμα υποτροφιών για σπουδές, 7 συνολικά δικαιούχων σπουδαστών στα αντικείμενα: Τουριστικών σπουδών, Μαγειρικής Τέχνης και Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής. Οι υποτροφίες είναι χορηγία του ΙΙΕΚ Ορίζων” προς: τα μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας και τους συμμετέχοντες στο Σχολείο Τουρισμού.

Η Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου, εκπροσωπώντας τα ΙΕΚ “Ορίζων” μίλησε για τη φιλοσοφία του ΙΕΚ, η οποία έχει στόχο να στηρίζει την τοπική αγορά, μέσα από την εκπαίδευση. Ειδικά στον χώρο του τουρισμό, ανέφερε πως υπάρχουν παραδείγματα αποφοίτων του ΙΕΚ, που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην Καλαμάτα και πλέον έχουν καταξιωθεί σε σημαντικές θέσεις σε resort σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό. Στο σημείο αυτό ο κ. Ανδριανόπουλος εξήρε τη συνεργασία με το ΙΕΚ “Ορίζων” και ευχαρίστησε για τις 3 υποτροφίες που προσφέρει στο ΣΤΚ. Ο Νίκος Σπυρόπουλος αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας στάθηκε στην αξία της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού και ευχαρίστησε το ΙΕΚ “Ορίζων” για τις 3 υποτροφίες που δίνονται στο Σωματείο. Ο Παναγιώτης Μπιρμπίλης εκ μέρους της Συντεχνίας Αρτοποιών δήλωσε πως η μία υποτροφία που δίνει το ΙΕΚ “Ορίζων” στη Συντεχνία πηγαίνει σε έναν από τους συναδέλφους του ή σε τέκνο μέλους, το οποίο θέλει να συνεχίσει το επάγγελμα.  Φέτος δίνεται η υποτροφία για πρώτη φορά. Ολες οι υποτροφίες έχουν διάρκεια 2 χρόνια, όσο διαρκεί το κάθε τμήμα.

Το ΣΤΚ είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδέα – εθελοντικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα - που προέκυψε όταν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται οι ίδιοι στο χώρο του τουρισμού και της εκπαίδευσης, αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των ανθρώπων του τουρισμού, αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

 

 


NEWSLETTER