Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 09:13

Ενάμιση χρόνο από την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου: 8η για τους Ελληνες τουρίστες η Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ενάμιση χρόνο από την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου: 8η για τους Ελληνες τουρίστες η Καλαμάτα

 

 

Την 8η θέση προτίμησης της ελληνικής τουριστικής αγοράς κατέκτησε η Καλαμάτα το πρώτο πεντάμηνο του 2018, ενώ στην 3η θέση της ίδιας κατάταξης βρίσκεται το Ναύπλιο και στη 18η η Μονεμβασιά.

Αντιθέτως, κανένας προορισμός της Πελοποννήσου δεν έχει κατακτήσει μια θέση στις πρώτες προτιμήσεις των αλλοδαπών τουριστών, αν και το 2018 συνολικά αναμένεται να αφιχθούν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας πάνω από 160.000 ξένοι επισκέπτες.

Τα παραπάνω στοιχεία του ΣΕΤΕ επιβεβαιώνουν ότι ο προορισμός της Πελοποννήσου παραμένει σχετικά ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων παραθεριστών, αλλά αν και γίνονται βήματα προόδου, δεν έχει κατακτήσει ανάλογη θέση στην καρδιά των αλλοδαπών.

Σε κάθε περίπτωση είναι αξιοσημείωτη η άνοδος του τουριστικού προορισμού της Καλαμάτας, που ενάμιση χρόνο μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου όχι μόνο μπήκε στην πρώτη 20άδα προτίμησης των Ελλήνων ταξιδιωτών, αλλά κατέκτησε με μεγάλη ευκολία την 8η θέση. Από την άλλη, το Ναύπλιο παραμένει σταθερά στη 3η θέση των προτιμήσεων, πίσω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που για ευνόητους λόγους βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις.

Οσον αφορά τις αφίξεις αλλοδαπών επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας -με βάση τις προγραμματισμένες θέσεις-, τον Ιούλιο αναμένεται να ξεπεράσουν τις 33.000, τον Αύγουστο τις 32.000, το Σεπτέμβριο τις 28.000 και τον Οκτώβριο τις 14.000.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, το Μάιο στην Πελοπόννησο η μέση τιμή του 5άστερου ξενοδοχείου ήταν 188 ευρώ, του 4άστερου 99 ευρώ, του ξενοδοχείου 3 αστέρων 66 ευρώ και των μικρότερων κατηγοριών 51 ευρώ.

Αναλυτικά η κατάταξη των προορισμών με βάση τις προτιμήσεις των Ελληνων ταξιδιωτών, καθώς και η μέση τιμή των ξενοδοχείων ανά κατηγορία και Περιφέρεια, παρουσιάζονται στον πίνακα και στο διάγραμμα αντίστοιχα.

Θ.Λ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER