Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 09:13

Πτωτική τάση εμφανίζουν οι διανυκτερεύσεις στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

 

Πτωτική τάση εμφανίζουν οι διανυκτερεύσεις στην Τριφυλία, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου - Κυθήρων.

Και υποστηρίζει πως η οικονομική αδυναμία των Ελλήνων και οι ανεξέλεγκτες μισθώσεις, σε συνδυασμό με την έλλειψη ελέγχου από την πολιτεία, έχουν φέρει τη μείωση.

Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι το επίπεδο των διανυκτερεύσεων τον Ιούνιο στην Τριφυλία και ιδιαίτερα στην Κυπαρισσία είναι αρκετά χαμηλό. Η εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δεν είναι ενθαρρυντική και όλα αυτά σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται πολλοί από τους τουριστικούς φορείς. Η μείωση του αριθμού των διανυκτερεύσεων με άμεση συνέπεια τη μείωση των εσόδων θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων του κλάδου.

Η εικόνα αυτή είναι αποτέλεσμα αφενός μεν της μείωσης της αγοραστικής δυνατότητας των Ελλήνων εργαζομένων και αφετέρου των ανεξέλεγκτων μισθώσεων αστικών ακινήτων με τις πλατφόρμες του διαμοιρασμού (π.χ. Αirbnb). Ακόμα έχουν οδηγηθεί λόγω έλλειψης ελέγχου από την Πολιτεία πολλά καταλύματα να λειτουργούν παράνομα και τέλος τα ξενοδοχεία για να γεμίσουν τις κλίνες τους να προσφέρουν δωμάτια με εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Το τελικό αποτέλεσμα και το μέγεθος των συνεπειών θα οριστικοποιηθεί μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η τουριστική περίοδος.

Κ.Μπ.