Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 13:05

Να ληφθούν μέτρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ζητεί η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων

Γράφτηκε από τον
Να ληφθούν μέτρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ζητεί η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων

Την παρέμβαση της Πολιτείας για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ζητεί η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου - Κυθήρων, κάνοντας λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά και για αδυναμία σωστής και ασφαλούς φιλοξενίας.

Σημειώνουν δε ότι ο κλάδος τους και η τοπική κοινωνία δέχονται ισχυρό πλήγμα, τα αποτελέσματα του οποίου αρχίζουν να φαίνονται.

Αναφερόμενη σε αυτό το ζήτημα η Ομοσπονδία τονίζει:

«Οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, με την αδυναμία ελέγχου από την Πολιτεία  ή την ανοχή ίσως, παριστάνουν τους ξενοδόχους χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις και πιστοποιήσεις που απαιτούνται για την πραγματική φιλοξενία και την ουσιαστική τουριστική προβολή της πατρίδος μας.

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα και η αδυναμία προσφοράς σωστής και ασφαλούς φιλοξενίας αποτελεί μέγιστο πρόβλημα για όλους εμάς τα μη κύρια τουριστικά καταλύματα αλλά και για τον κλάδο μας γενικότερα. Οι ιδιοκτήτες των βραχυχρόνιων αστικών μισθώσεων "χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους", όπως τα νόμιμα καταλύματα, παριστάνουν τους ξενοδόχους. Ο κλάδος μας αλλά και η τοπική κοινωνία δέχεται πλήγματα καθημερινά και τα αποτελέσματά τους έχουν αρχίσει και φαίνονται.

Η παρέμβαση της Πολιτείας πρέπει να είναι άμεση. Η αφαίμαξη των μικρών καταλυμάτων από την Πολιτεία και η ασυδοσία των βραχυχρόνιων μισθώσεων οδηγεί στην παρανομία πολλά νόμιμα καταλύματα με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Για μια ακόμα φορά κρούομε τον κώδωνα κινδύνου».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER