Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 18:46

Πανελλήνιο συνέδριο για ανάπτυξη λιμανιών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Πανελλήνιο συνέδριο για ανάπτυξη λιμανιών στην Καλαμάτα

Πανελλήνιο συνέδριο για την ανάπτυξη των λιμανιών πραγματοποιεί στην Καλαμάτα, στις αρχές Οκτωβρίου, η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, ενημερώνοντας ότι στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα κρουαζιέρας, υδατοδρομίων και υποδομών, ενώ εισηγήσεις θα γίνουν και από τοπικούς παράγοντες που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα θέματα.

“Το μείζον ζήτημα είναι το εσωτερικό μας δίκτυο” επεσήμανε ο δήμαρχος και διευκρίνισε πως “όταν θέλεις τόσο χρόνο για να πας στην Κορώνη, στην Αρχαία Μεσσήνη, στη Μάνη, είναι απαγορευτικό για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας”.

Ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι και για το λιμάνι και για το αεροδρόμιο έχει συνεργαστεί με τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Πιτσιόρλα -“τιμώ το έργο του, άλλοι δεν το τιμούν”, δήλωσε χαρακτηριστικά- και εκτίμησε πως πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για το αεροδρόμιο και το λιμάνι έχει ταχθεί υπέρ της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα και σημείωσε ότι “χρειαζόμαστε γρήγορα επενδύσεις”.


NEWSLETTER