Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 10:21

Σημαντικό συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Σημαντικό συνέδριο για το θαλάσσιο τουρισμό θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Σε αυτό πρόκειται να αναλυθούν θέματα λιμανιού, ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας, θαλάσσιου τουρισμού, yachting, υδατοδρομίων και ημερησίων πλόων περιήγησης.

Μία μέρα νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου 20 του μήνα, αναμένεται να γίνει συνάντηση στο Δημαρχείο, με αντικείμενο την ανάπτυξη της υποδομής του λιμανιού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει την κρουαζιέρα. Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας και ο Δήμος Καλαμάτας.

Τη διοργάνωση του συνεδρίου και της συνάντησης για τις υποδομές του λιμανιού πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην αποψινή του συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έχει καλέσει στο συνέδριο τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Στην απογευματινή συνεδρία του συνεδρίου εισηγήσεις πρόκειται να αναπτύξουν εκπρόσωποι της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, των ταξιδιωτικών πρακτόρων και της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει την επικαιροποίηση του μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας.

Στο συνέδριο θα παραστούν και θα μιλήσουν:

Από τον κλάδο της κρουαζιέρας: Ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Θεόδωρος Κόντες, ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Ευσταθίου, ο γ.γ. Γιώργος Κουμπενάς και ο γενικός διευθυντής Αντώνης Καλούδης.

Από τον κλάδο του yachting: Ο πρόεδρος της Ενωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) Αντώνης Στελλιάτος και ο γ.γ. Διογένης Βενετόπουλος.

Από την τοπική αυτοδιοίκηση: Ο αντιδήμαρχος Κεφαλληνίας Ευάγγελος Κεκάτος.

Από τον κλάδο τουριστικών σκαφών ημερησίων πλόων: Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ημεροπλόων Σκαφών “ΠΕΝΕΤΗΣ” Δημήτριος Τριανταφύλλου.

Από τον κλάδο των υδατοδρομίων: Ο πρόεδρος της εταιρείας “Ελληνικά Υδατοδρόμια” Αναστάσιος Γκόβας.

Από το ΤΑΙΠΕΔ: Το μέλος του Δ.Σ. Αγγελος Βλάχος.