Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 12:44

Επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων στην Αρκαδία

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων στην Αρκαδία

Με κύριο χαρακτηριστικό την συνέργεια των φορέων ιδιωτικού τομέα (ξενοδόχοι, ένωση ξενοδόχων) και των δήμων Τρίπολης και Γορτυνίας, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των τουριστικών πρακτόρων από όλη την Ελλάδα, στο Νομό Αρκαδίας, η οποία διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε 2-4 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλους του Enterprise Europe Network, της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας,  του τουριστικού γραφείου «Destino Tours–Tripolis» και την στήριξη των Δήμων Τρίπολης και Γορτυνίας, προκειμένου να προβληθεί ο Νομός σε όλη την Ελλάδα και να αξιολογηθούν οι δυνατότητες αύξησης επισκεπτών-περιηγητών και παραθεριστών-στην περιοχή μας.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Mainalon Resort» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Αρκαδίας, κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, υποδέχτηκαν τους τουριστικούς πράκτορες.

Κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Αρκαδίας αφού καλωσόρισε τους tour operators επεσήμανε «ένα ισχυρό χαρακτηριστικό του Νομού μας είναι ο συνδυασμός της θάλασσας με το βουνό. Πρόκειται για μία μαγευτική περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από το ότι σε μικρή απόσταση από μαγευτικές παραλίες βρίσκεται μια σειρά από σπάνιας ομορφιάς ορεινά ιστορικά χωριά και τοπία.

Στην Αρκαδία μπορούν να συναντηθούν αρμονικά όλες οι μορφές του τουρισμού. Ο τόπος  αυτός έχει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να κάνει πράξη μια τουριστική ανάπτυξη που θα προωθεί τόσο τα παραδοσιακά όσο και τα νέα τουριστικά προϊόντα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεργασία που έχει το Επιμελητήριο Αρκαδίας με το Δήμο Γορτυνίας και το Δήμο Τρίπολης που με επεξεργασμένες προτάσεις προωθούν από κοινού τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι βρίσκονται σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς για να προωθηθεί ένα τοπικό σύμφωνο ποιότητας ώστε να αλλάξει η νοοτροπία σε εστιατόρια και καταλύματα και να χρησιμοποιούνται περισσότερο τα τοπικά προϊόντα.

Στη συνέχεια ο κ. Μπουντρούκας έκανε ανοιχτό κάλεσμα για την επόμενη επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων που προγραμματίζει το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με τους Δήμους Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας.

Την επόμενη μέρα οι τουριστικοί πράκτορες συνέχισαν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι στην ορεινή Γορτυνία πραγματοποιώντας επαφές με τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, καταλλύματα, καταστήματα εστίασης) στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας για την ενίσχυση της τοπικής τουριστικής  επιχειρηματικότητας και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

 

Οι τουριστικοί πράκτορες ευχαρίστησαν για τη θερμή υποδοχή και ξενάγηση, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τις ομορφιές του τόπου και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προωθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους πελάτες τους τουριστικά πακέτα για την περιοχή μας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


NEWSLETTER