Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 18:06

Συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Σημαντικό συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό πραγματοποιείται στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Ελίτ”, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Σε αυτό πρόκειται να αναλυθούν θέματα λιμανιού, ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας, θαλάσσιου τουρισμού, yachting, υδατοδρομίων και ημερήσιων πλόων περιήγησης.

Μία μέρα νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου 20 του μήνα αναμένεται να γίνει επίσκεψη στο λιμάνι της Καλαμάτας και συνάντηση, το πιθανότερο, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με αντικείμενο την ανάπτυξη της υποδομής του λιμανιού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει την κρουαζιέρα. Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας και ο Δήμος Καλαμάτας.

Στο συνέδριο, από τις 9.30 το πρωί της Κυριακής, αναμένεται να παραστούν και να μιλήσουν:

Από τον κλάδο της κρουαζιέρας: Ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Θεόδωρος Κόντες, ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Ευσταθίου, ο γ.γ. Γιώργος Κουμπενάς και ο γενικός διευθυντής Αντώνης Καλούδης.

Από τον κλάδο του yachting: Ο πρόεδρος της Ενωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) Αντώνης Στελλιάτος και ο γ.γ. Διογένης Βενετόπουλος.

Από την τοπική αυτοδιοίκηση: Ο αντιδήμαρχος Κεφαλληνίας Ευάγγελος Κεκάτος.

Από τον κλάδο τουριστικών σκαφών ημερησίων πλόων: Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ημεροπλόων Σκαφών “ΠΕΝΕΤΗΣ” Δημήτριος Τριανταφύλλου.

Από τον κλάδο των υδατοδρομίων: Ο πρόεδρος της εταιρείας “Ελληνικά Υδατοδρόμια” Αναστάσιος Γκόβας.

Από το ΤΑΙΠΕΔ: Το μέλος του Δ.Σ. Αγγελος Βλάχος.