Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 09:02

Πρόταση να δένουν κρουαζιερόπλοια στην είσοδο του λιμανιού της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πρόταση να δένουν κρουαζιερόπλοια στην είσοδο του λιμανιού της Καλαμάτας

 

Στην απόληξη του “χιλιομέτρου”, στην είσοδο του λιμανιού της Καλαμάτας, να δένουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια (πάνω από 300 μέτρα), πρότειναν οι εκπρόσωποι της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).

Την πρόταση αυτή κατέθεσαν τα στελέχη της Ενωσης, βλέποντας από κοντά το λιμάνι της Καλαμάτας, σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε στο “Ελίτ”, διευκρίνισαν ότι τα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια που είναι πάνω από 300 μέτρα (με πάνω από 6.000 τουρίστες και 2.000 πλήρωμα), θέλουν μεγάλους χώρους στα λιμάνια για να ελιχθούν. Στην Καλαμάτα, όπου δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι, επεσήμαναν ότι μπορούν να δένουν και τέτοια κρουαζιερόπλοια, στην είσοδο του λιμανιού, στην απόληξη του “χιλιομέτρου”, μπαίνοντας μάλιστα με την πρύμνη, για να μπορούν να αναχωρήσουν χωρίς πρόβλημα με την πλώρη.

Για τα μικρότερα κρουαζιερόπλοια που μπορούν να ελιχθούν μέσα στο λιμάνι, οι εκπρόσωποι της Ενωσης συμφώνησαν με την πρόβλεψη του μάστερ πλαν για κρηπίδωμα στο σημείο που ξεκινάει το “χιλιόμετρο”. Επίσης, αποδέχθηκαν το σχέδιο της δημοτικής αρχής, που αναμένεται να αποτυπωθεί στην επικαιροποίηση του μάστερ πλαν, για την υποδοχή και τη φιλοξενία μεγάλων γιοτ στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER