Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 19:05

Συμμετοχή της Καλαμάτας σε διεθνείς εκθέσεις ζήτησε η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας

Γράφτηκε από την

“Προκειμένου για την προβολή των ενδιαφερόντων του τόπου στους παράγοντες καταρτίσεως προγραμμάτων της κρουαζιέρας, κρίνεται χρήσιμο να γίνονται επισκέψεις κλιμακίου του Δήμου στις διεθνείς εκθέσεις και τα συνέδρια που γίνονται στα κέντρα της κρουαζιέρας, όπως το Μαϊάμι και μεγάλες πόλεις της Ευρώπης”.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας για την περίπτωση της Καλαμάτας, αναφορικά με τις συναντήσεις της στην Καλαμάτα το περασμένο Σαββατοκύριακο, με αποκορύφωμα το συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Η Ενωση σημειώνει, καταλήγοντας, ότι “το συνέδριο κατ’ ομολογίαν είχε μεγάλη επιτυχία. Επιβεβαιώθηκε από τους φορείς του χώρου που εκπροσωπούν όλους τους κλάδους του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η εποικοδομητική συνεργασία προκειμένου για την ανάπτυξη του τόσο σημαντικού ως άνω κλάδου στην Καλαμάτα, δημιουργώντας αλυσίδα δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή προσεγγίσεων των κρουαζιερόπλοιων, των μικρών επαγγελματικών σκαφών του yachting, των περιηγητικών ημερόπλοιων και σε λίγο και των υδροπλάνων”.

Στην ανακοίνωση η Ενωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι “διαπιστώθηκε με ικανοποίηση ότι:

Στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή του νομού, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα για τον επισκέπτη - τουρίστα μέρη που έχουν σχέση με την ιστορία και τον πολιτισμό.

Ο ποδηλατόδρομος στην πόλη είναι ένα πολύ ενδιαφέρον έργο, σήμερα, με την τάση που υπάρχει από πλευράς τουριστών, που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια, να έχουν και το ποδήλατό τους.

Κατά μήκους του παραλιακού μετώπου έχει σχεδιαστεί άνετο πεζοδρόμιο, πολύ ενδιαφέρον και αυτό, όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης, αλλά και για μεγάλη μερίδα των τουριστών που προτιμούν πεζοπορία στους τόπους επισκέψεων.

Υπάρχει έτοιμο πλούσιο ενημερωτικό βιβλίο - οδηγός, που μπορεί να ενημερωθεί ο επισκέπτης σχετικά με τα ενδιαφέροντα της περιοχής”.