Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 19:11

Τουριστική εκπαίδευση και εποχική απασχόληση σε ημερίδα στο Αργος

Γράφτηκε από την
Τουριστική εκπαίδευση και εποχική απασχόληση σε ημερίδα στο Αργος

Χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν από την ημερίδα με θέμα “Τουριστική εκπαίδευση των εποχικώς απασχολούμενων σε μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις” που διοργανώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου (ΤΟΠ) στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” στο Αργος στις 31 Οκτωβρίου, στα πλαίσια υλοποίησης του διακρατικού προγράμματος “Season Ready – Work Based Learning for Seasonal Hospitality Workers”, στο οποίο συμμετέχουν τουριστικοί φορείς και εκπαιδευτικά κέντρα από την Ελλάδα, την Κροατία και την Ιταλία.

Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών τουριστικών οργανισμών και ιδρυμάτων, τουριστικών εργοδοτικών φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικών κομμάτων και μεγάλος αριθμός ατόμων, νέων κατά κύριο λόγο, που είχαν άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον για την τουριστική εκπαίδευση και την απασχόληση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Χαιρετισμό και μηνύματα απηύθυναν ο γενικός γραμματέας του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και πρόεδρος των Ξενοδόχων Επαρχίας Αργους Πέτρος Κουτσόπουλος, η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αργους- Μυκηνών Ελισάβετ Πετροπούλου-Δήμα, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΞ Δημήτριος Πολλάλης και ο υπεύθυνος Τμημάτων Τουριστικής Κατεύθυνσης ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Αργολίδας Νικόλαος Καλκούνος. Εισηγητές ήταν ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου δρ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος και η Πωλίνα Κοντοδιάκου ειδική σε θέματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ερευνήτρια του ΤΟΠ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στους σκοπούς, στα επιδιωκόμενα αποτελέσματα του προγράμματος και στη μεθοδολογία εκπαίδευσης που πρέπει να ακολουθείται στους χώρους εργασίας. Επίσης πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έγιναν από τον διευθυντή της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου Κωνσταντίνο Καχριμάνη και τον διδάσκοντα του ιδρύματος Ιορδάνη Καραχανίδη αναφορικά με τη σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης στο σύγχρονο τουριστικό περιβάλλον και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της αύξησης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ειδικότερος στόχος του προγράμματος “Season Ready” είναι μέσω πρωτογενούς έρευνας η εξακρίβωση και βελτίωση των εκπαιδευτικών αναγκών των εποχικών εργαζομένων σε μικρομεσαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με πληθυσμό έρευνας τους εργοδότες, τους εθνικούς, περιφερειακούς και τοπικούς δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς απασχόλησης, αλλά και τους ίδιους τους εργαζομένους.


NEWSLETTER