Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 07:45

Ξεκινά σήμερα το 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ξεκινά σήμερα το 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Με παραπάνω από 1.200 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα ξεκινάει σήμερα το 8o Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, στο “Elite City Resort”.

Θα διαρκέσει μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, ενώ θα υπάρχει και 4η μέρα, την Πέμπτη 22 του μήνα, ειδική για τους επαγγελματίες εστίασης της Μεσσηνίας.

Οι εργασίες του Σχολείου θα ξεκινήσουν στις 4.30 το απόγευμα, όμως σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί ημερίδα με τη συμμετοχή μαθητών από γυμνάσια και λύκεια της Μεσσηνίας, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον τουριστικό κλάδο και τις δυνατότητες απασχόλησης σε αυτόν.

Το 8ο Σχολείο Τουρισμού συνδιοργανώνουν το “Elite City Resort”, η Costa Navarino και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Θα υπάρχει η υποστήριξη του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η εκπαιδευτική εποπτεία και αιγίδα ανήκει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το σλόγκαν του φετινού Σχολείου είναι “η διαφορετικότητα: Διαφορετικότητα στους επισκέπτες της περιοχής, στους τρόπους φιλοξενίας και εξυπηρέτησης, στους εργαζόμενους μέσα στην ίδια επιχείρηση”.

Θα συμμετάσχει η ομάδα μαγειρικής “Εν Δυνάμει της Θεσσαλονίκης”, παιδιά με σύνδρομο Down με τον καθηγητή τους που θα δημιουργήσουν μαγειρικά στη σκηνή του Σχολείου.

Την Πέμπτη 22 του μήνα, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας οργανώνεται work shop επαγγελματιών εστίασης, που απευθύνεται σε 80 άτομα επαγγελματίες από όλη τη Μεσσηνία, τα οποία και θα εκπαιδευτούν στις νέες τάσεις γαστρονομίας και στις δυνατότητες της μαγειρικής τεχνικής.

Οι εμπνευστές του θεσμού του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας Ανδρέας Ζαγάκος και Κώστας Ανδριανόπουλος που εργάζονται πυρετωδώς και για το φετινό, σημείωσαν πως “πάνω από 1.200 εκπαιδευόμενοι από όλη την Ελλάδα, με κύριο όγκο δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ κυρίως εκτός Μεσσηνίας και Πελοποννήσου, αλλά και με επιχειρηματίες από όλη την υπόλοιπη χώρα, θα βρίσκονται εδώ, για να εκπαιδευτούν και να εισπράξουν τη συνεχή και διαρκή γνώση που πρέπει να υπάρχει στο χώρο του τουρισμού. Θα πιάσει νούμερα που δεν έχουμε ξαναδεί σε δημόσια εκδήλωση. Είναι η μεγαλύτερη εκπαιδευτική εκδήλωση που έχει γίνει στην Ελλάδα. Τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Νοεμβρίου η Καλαμάτα δεν θα έχει ελεύθερο δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχεία της πόλης. Υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο κομμάτι του τουρισμού και της εστίασης από την Αθήνα, κολέγια, δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Δημόσια ΙΕΚ από “περίεργες” περιοχές της χώρας, όπως από τη Θήβα και εκατοντάδες μεμονωμένες συμμετοχές από την Αθήνα και κάθε άκρο της Ελλάδας, από την Αμμουλιανή, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, από τη Χίο, από νησιά”.


NEWSLETTER