Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 20:45

Εντυπωσιακή παρουσία του ΙΕΚ «Ορίζων» στο 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλάμάτας

Γράφτηκε από την
Εντυπωσιακή παρουσία του ΙΕΚ «Ορίζων» στο 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλάμάτας

Για μια ακόμη χρονιά το Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ “Ορίζων” έδωσε το παρόν στο 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, όπως κάνει κάθε χρόνο από το 2014. Οι σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση και προετοιμασία του 8ου Σχολείου και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα.

Τη δεύτερη μέρα του Σχολείου Τουρισμού ο Γιάννης Αποστολόπουλος, γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός bartender της πόλης, εκπαιδευτής του ΙΕΚ “Ορίζων”, μαζί με ομάδα σπουδαστών του “Ορίζων” και brand ambassadors γνωστών εταιρειών (Skinos & Otto’s Athens Vermouth, Fratelli Branca, Disaronno & Tia Maria) πραγματοποίησαν μία εξαιρετική παρουσίαση για το ποτό και το κοινό δοκίμασε τις δημιουργίες τους οι οποίες ήταν: ottos tonic, the med, dissarono spritz, tia ice pop corn και fool for u.

Την τρίτη ημέρα ο Σείριος Καίσαρης, κορυφαίος αρτοποιός, εκπαιδευτής του ΙΕΚ και μέλος της εθνικής ομάδας αρτοποιίας με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, μίλησε για τη διατροφική αξία του ψωμιού και πιο συγκεκριμένα για το προζύμι.

Μαζί του ήταν ο Γιάννης Χρηστέας, επίσης μέλος της εθνικής ομάδας αρτοποιίας και ομάδα σπουδαστών του ΙΕΚ. Παρουσιάστηκαν αρτοποιήματα, όπως ψωμί αργής ωρίμανσης, ψωμί με προζύμι, ενεργό άνθρακα και κουρκουμά, ψωμί με προζύμι και μάτσα, προζυμένιο καρβέλι στον ξυλόφουρνο κ.ά.

Η παρουσία του ΙΕΚ ολοκληρώθηκε με μαγειρική και πιο συγκεκριμένα με πρόταση για ψάρι. Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ετοίμασαν κριθαρότο με Κέφαλο, κάπαρη Σαντορίνης, κρόκο Κοζάνης και μάραθο, πλαισιώνοντας την παρουσίαση του Ηλία Μαμαλάκη «Με… νου για Ζωντανές Θάλασσες – Υψηλή γαστρονομία με “παρεξηγημένα” ψάρια».

Σπουδαστές και καθηγητές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια όλων και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Σχολείο Τουρισμού.

«Είμαστε παρόντες. Συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε κοινωνική και επαγγελματική δράση που γίνεται στην πόλη μας και όχι μόνον. Σπουδαστές και καθηγητές μας μοιράζονται και ανταλλάσσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με συναδέλφους και άλλους κορυφαίους επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης. Πρωτοπορούμε, πρωταγωνιστούμε και στόχος μας είναι πάντα η κορυφή και οι διακρίσεις που αποτελούν εχέγγυο για την επαγγελματική καταξίωση των σπουδαστών μας», δήλωσε η Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου, Διευθύντρια του ΙΕΚ.


NEWSLETTER