Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 08:52

Η Astra Airlines, σύμφωνα με πληροφορίες, πετάει για Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Η Astra Airlines, σύμφωνα με πληροφορίες, πετάει για Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα

Η Astra Airlines φέρεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση της άγονης γραμμής Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα για τα επόμενα 4 χρόνια.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα δρομολόγια της Astra Airlines θα ξεκινήσουν το Μάιο. Αυτό σημαίνει ότι η Aegean -που από αύριο ξεκινά και τα καθημερινά δρομολόγια από και προς Αθήνα- θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την αεροπορική σύνδεση της περιοχής μας με τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του Απριλίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, φαίνεται ότι για τον τρέχοντα μήνα υπήρξε άτυπη συμφωνία μεταξύ της Astra και της Aegean -η οποία εδώ και χρόνια συνδέει με πτήσεις της τη Θεσσαλονίκη με την Καλαμάτα- καθώς η δεύτερη έχει ήδη προπωλήσει εισιτήρια για τον τρέχοντα μήνα.
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού της ΥΠΑ, ο οποίος αφορούσε την εξυπηρέτηση συνολικά 24 άγονων αεροπορικών στην Ελλάδα - ωστόσο η ανακοίνωση αυτή αναμένεται να γίνει πιθανότατα αύριο.


4 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί στα μέσα Μαρτίου, η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει 4 δρομολόγια την εβδομάδα: κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, με άφιξη στην Καλαμάτα στις 3.10 μ.μ. και αναχώρηση στις 3.40 μ.μ.
Σημειώνεται ότι η Astra Airlines -που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη- διαθέτει στο στόλο της 2 αεροσκάφη τύπου BAe 146-300, με δυναμικότητα 112 επιβατών το καθένα. Οπως αναφέρει στον ιστότοπό της, το φετινό καλοκαίρι θα χρησιμοποιεί και ένα μισθωμένο αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800, δυναμικότητας 189 θέσεων.
Η εταιρεία, μετά τον φετινό διαγωνισμό, καλείται να καλύψει όλες τις άγονες γραμμές που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη: προς Καλαμάτα, Κέρκυρα, Σάμο και Χίο, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα - Σητεία.

ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Εν τω μεταξύ αύριο ξεκινά η καθημερινή αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με την Αθήνα, με αεροσκάφος της Aegean. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η άφιξη στην Καλαμάτα θα γίνεται στις 3.35 το μεσημέρι και η αναχώρηση στις 4.15 το απόγευμα.
Τέλος, στις 16 Απριλίου εγκαινιάζεται η φετινή τουριστική περίοδος με την άφιξη του πρώτου τσάρτερ από την ολλανδική εταιρεία Transavia.


NEWSLETTER