Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 09:34

Πάνω από 2.500 διανυκτερεύσεις Σουηδών συνταξιούχων φέτος στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Πάνω από 2.500 διανυκτερεύσεις Σουηδών συνταξιούχων φέτος στην Καλαμάτα

Μετά το επιτυχημένο πείραμα της προηγούμενης χρονιάς με την υποδοχή 3 γκρουπ συνταξιoύχων από τη Σκανδιναβία, η Μεσσηνία ετοιμάζεται μέσα στο 2019 να υποδεχθεί ξανά έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό τουριστών αυτής της κατηγορίας, με τις διανυκτερεύσεις να υπολογίζεται πως θα φτάσουν ακόμα και τις 2.500.

Πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση του προγράμματος το οποίο ξεκίνησε πέρυσι ο σουηδικός ταξιδιωτικός οργανισμός Specialresor, φιλοξενώντας 3 γκρουπ της Ενωσης Συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων Σουηδίας. Το 2018 οι Σκανδιναβοί συνταξιούχοι πραγματοποίησαν 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και 5 στην Καλαμάτα, και με ορμητήριο τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα περιηγήθηκαν στις ομορφιές της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου γενικότερα.

Ως προς τον χρονικό ορίζοντα του προγράμματος αυτού, για φέτος υπολογίζεται ότι οι πρώτοι επισκέπτες θα φτάσουν μέσα στην άνοιξη, ενώ ο κύριος όγκος τους θα έρθει στη Μεσσηνία το φθινόπωρο.

Αυτό όμως που έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία είναι ότι, σύμφωνα με τους υπευθύνους του προγράμματος, αν όλα κυλήσουν όπως και πέρυσι, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από συνταξιούχους της Σουηδίας που θα βρεθούν στην Καλαμάτα την επόμενη τουριστική περίοδο, το 2020, αναμένεται πολύ μεγαλύτερος.

Γενικότερα η Μεσσηνία, αλλά και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, βρίσκονται τον τελευταίο καιρό στο... μικροσκόπιο τουριστικών πρακτόρων από τη Σκανδιναβία, οι οποίοι φαίνεται πως βλέπουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του θεματικού και του εναλλακτικού τουρισμού.

Παράλληλα, ζωηρό δείχνει να παραμένει το ενδιαφέρον εκατοντάδων Σκανδιναβών που αγαπούν το γκολφ να επισκεφτούν την Μεσσηνία, θεωρώντας τις εγκαταστάσεις της Costa Navarino εξαιρετικού επιπέδου. Αλλωστε μόνο ως τυχαίο δεν αξιολογείται το γεγονός ότι τα αεροπορικά δρομολόγια από Σκανδιναβία προς Καλαμάτα ουσιαστικά ξεκινούν το Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται το Νοέμβριο, συνήθως με τις οικογενειακές διακοπές.

Στη Σουηδία μάλιστα υπάρχουν τουλάχιστον 500 γήπεδα γκολφ, όπου αθλούνται πάνω από 500.000 άτομα ετησίως. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο οι παίκτες γκολφ, που εξορμούν στο εξωτερικό αγγίζουν τις 200.000 - ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα σε θεματικά περιοδικά, πολλοί χαρακτηρίζουν την Costa Navarino ως τη… Μέκκα του γκολφ για τους Σκανδιναβούς.

Δ.Πλ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER