Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 10:02

Η Καλαμάτα 13η στους δημοφιλείς προορισμούς

Γράφτηκε από τον
Η Καλαμάτα 13η στους δημοφιλείς προορισμούς

Η Καλαμάτα το 2018 ήταν ο 13ος δημοφιλέστερος προορισμός για Ελληνες ταξιδιώτες, αλλά παρέμεινε πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών όσον αφορά τους τόπους διακοπών στην Ελλάδα:

Οι αλλοδαποί επισκέπτες εξακολουθούν να προτιμούν σταθερά τους καταξιωμένους από το παρελθόν ελληνικούς προορισμούς των νησιών, της Αττικής και της Χαλκιδικής.

Στην 3η θέση των δημοφιλών προορισμών για τους Ελληνες, πίσω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται το Ναύπλιο και στην 9η τα Καλάβρυτα. Δημοφιλείς προορισμοί για το ελληνικό κοινό στην Πελοπόννησο είναι επίσης η Μονεμβασιά (24η θέση), η Πάτρα (27η θέση) και το Πόρτο Χέλι (29η θέση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα κατέκτησε υψηλή θέση δημοφιλίας το Μάιο, τον Ιούνιο, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ενώ αντιθέτως το Ναύπλιο παρέμεινε ψηλά όλους τους μήνες πλην του Ιουλίου.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι από την Πελοπόννησο μόνο η Σπάρτη κερδίζει το ενδιαφέρον των Ιταλών τουριστών και ότι καμία άλλη πόλη ή περιοχή δεν βρίσκεται ανάμεσα στους 10 δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς των Γερμανών, των Βρετανών ή των Ιταλών επισκεπτών.

 

ΓΙΑ ΤΟ 2019

Οσον αφορά τους δημοφιλείς προορισμούς του 2019, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΝΣΕΤΕ που περιέχει και τα παραπάνω στοιχεία, στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων των Ελλήνων ταξιδιωτών βρίσκονται μέχρι στιγμής το Ναύπλιο (4η θέση), τα Καλάβρυτα (6η θέση) και τα Τρίκαλα (7η θέση). Τους δύο πρώτους μήνες του χρόνου, στους οποίους αναφέρεται η έκθεση, η Καλαμάτα δεν βρέθηκε ανάμεσα στους προτιμητέους προορισμούς για τους Ελληνες.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας φέτος το Φεβρουάριο αφίχθησαν 248 αλλοδαποί τουρίστες, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν αφιχθεί 242.

Αναλυτικά τα στοιχεία για τους δημοφιλείς προορισμούς του 2018 με βάση τις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών παρουσιάζονται στον πίνακα.

Θ.Λ.


NEWSLETTER