Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 08:25

Παμπελοποννησιακή Εκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων "Alte Peloponnese" (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Παμπελοποννησιακή Εκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων "Alte Peloponnese" (βίντεο)

 

Η 1η Παμπελοποννησιακή Εκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων "Alte Peloponnese" πραγματοποιείται 19 με 21 Απριλίου στην Καλαμάτα, μπροστά από το Διοικητήριο.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου των οργανωτών και των εκθετών, ο εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Κουρής είπε ότι θα ξεπεράσουν τους 70 εκθέτες, ενώ βρίσκονται σε συζητήσεις με 130 ταξιδιωτικά γραφεία.

Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Γκρέκης χαιρέτισε την οργάνωση της έκθεσης και στάθηκε στις παράλληλες δράσεις για τις διάφορες μορφές τουρισμού και τις υποδομές.

Ο πρόεδρος των Τουριστικών Καταλυμάτων Μεσσηνίας Γιάννης Καραλής εξέφρασε τη στήριξή του στις ειδικές μορφές τουρισμού και ανέφερε ότι οι τουρίστες ψάχνουν τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει ο κάθε προορισμός.

Ο γ.γ. του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Παναγιώτης Χρυσομάλλης παρατήρησε ότι μεταξύ άλλων η έκθεση θα δώσει ζωή στην Καλαμάτα, κίνηση στα καταστήματα για ένα τριήμερο.

Ο εκπρόσωπος του Σχολείου Τουρισμού Ανδρέας Ζαγάκος ανέφερε ότι ο τόπος μας είναι ιδανικός για τον τουρισμό ειδικών ενδιαφερόντων.

Ο Χάρης Βγενής, εκ των οργανωτών, ενημέρωσε ότι θα φτιαχτεί οδηγός με τους εκθέτες που θα μοιραστεί, στάθηκε στη γνωριμία και τις συνέργειες επιχειρηματιών κι επαγγελματιών και ενημέρωσε πως μετέχουν 25 επιχειρηματίες - επαγγελματίες από τη Μεσσηνία, 25 από την Αργολίδα, 20 από την Κορινθία και 15 από την Αρκαδία.

Τέλος, οι οργανωτές υπερασπίστηκαν τη γαλαντόμα χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την έκθεση, η οποία με τον ΦΠΑ ξεπερνάει τα... 100.000 ευρώ: Από την Περιφέρερια 3.720 ευρώ, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης 99.200 ευρώ και από την “Πελοπόννησος Α.Ε.” 1.240 ευρώ.


NEWSLETTER