Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 14:50

Κατασκηνωτές με τροχόσπιτα στην Μπούκα τον Ιούνιο

Γράφτηκε από την
Κατασκηνωτές με τροχόσπιτα στην Μπούκα τον Ιούνιο

Περί τους 40 κατασκηνωτές, μέλη της ΕΛΑΤ (Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων), θα φιλοξενηθούν στην Μπούκα, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 14 και 18 Ιουνίου, καθώς ο Δήμος Μεσσήνης ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα που υπέβαλε η λέσχη τον περασμένο Απρίλιο.

Η λέσχη, που εκπροσωπεί περί τους 400 ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, έχει ως σκοπό -όπως αναφέρεται στο έγγραφό της προς τον Δήμο Μεσσήνης- “να προωθήσει τον περιηγητικό τουρισμό στην Ελλάδα και ως μέσον είναι και η διοργάνωση εκδρομών για τα μέλη μας φυσιολατρικού, ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα”. Η εκδρομή γίνεται για να γνωρίσουν τα μέλη της λέσχης την περιοχή, “να επισκεφτούμε τους αρχαιολογικούς χώρους (π.χ. η Αρχαία Μεσσήνη θεωρείται από τους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας), να απολαύσουμε τις παραλίες σας και να γευτούμε την τοπική κουζίνα σας”. Η ΕΛΑΤ ζητεί να της διατεθεί χώρος περίπου 3 - 4 στρεμμάτων στην περιοχή της Μπούκας, επισημαίνει δε ότι “τα αυτοκινούμενα είναι εφοδιασμένα με δεξαμενή νερού, δεξαμενή οικιακών αποβλήτων καθώς και χημικής τουαλέτας και είναι αυτονόητο ότι δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον”, δεσμεύεται δε ότι μετά την αποχώρησή τους ο χώρος θα αποδοθεί στον δήμο σε άριστη κατάσταση -“καθαρός και σε ευταξία” όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Σημειώνεται πάντως ότι για την οριστικοποίηση της πενθήμερης παραμονής των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στην περιοχή της Μπούκας απαιτείται, εκτός από τη συναίνεση του Δήμου Μεσσήνης και αυτή του Δασαρχείου Καλαμάτας καθώς και της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας.


NEWSLETTER