Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 10:13

Τρία πάρκινγκ μακράς διάρκειας στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Τη λειτουργία πάρκινγκ μεγάλης διάρκειας μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο Καλαμάτας που εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες, έφερε η συνεχώς αυξημένη κίνηση του διεθνούς αεροδρομίου “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Λειτουργούν τρία πάρκινγκ, ένα μέσα και δύο πριν την είσοδο του αεροδρομίου, όπου οι ταξιδιώτες αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε ασφαλές μέρος, από 2 - 3 ημέρες μέχρι και 2 εβδομάδες, για όσο διάστημα διαρκεί το ταξίδι τους. Οι ταξιδιώτες είναι Ελληνες, αλλά και ξένοι, Ευρωπαίοι που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη Μεσσηνία.

Ειδικότερα:

Μέσα στο αεροδρόμιο η εταιρεία Avance έχει μισθώσει και λειτουργεί το χώρο του πάρκινγκ. Οπως μας ενημέρωσαν, η λειτουργία του είναι αυτόματη. Η τιμή είναι 3 ευρώ την ημέρα, ενώ αυτό είναι το ποσό και τη μία ώρα και για μικρή διάρκεια. Το χρησιμοποιούν και Ελληνες και ξένοι ταξιδιώτες.

Πριν την είσοδο του αεροδρομίου λειτουργεί το πάρκινγκ “Kalamata Park & Fly”. Ο ιδιοκτήτης του Κώστας Ηλιόπουλος μας είπε ότι εξυπηρετεί για όσες μέρες θέλει ο πελάτης, ακόμα και σε ετήσια βάση, για ξένους ταξιδιώτες. Επεσήμανε ότι οι πελάτες είναι Ελληνες και Ευρωπαίοι, που έχουν εξοχικά στη Μεσσηνία και έρχονται οι ίδιοι, τα παιδιά τους ή κι συγγενείς τους. Λειτουργεί όλο το 24ωρο και όλο το χρόνο. “Είναι φυλασσόμενο και έχουμε ιδιόκτητο βανάκι που μεταφέρει τουρίστες - πελάτες από το αεροδρόμιο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ δωρεάν”, μας ενημέρωσε σχετικά.

Οι Ελληνες πελάτες είναι Καλαματιανοί, Σπαρτιάτες, Αρκάδες, Ηλείοι και Πατρινοί, που πηγαίνουν και αφήνουν το αυτοκίνητό τους από 3 μέχρι 10 ημέρες ή και 2 εβδομάδες. Οι Ευρωπαίοι είναι Αγγλοι, Γερμανοί, Ολλανδοί, Αυστριακοί, Ελβετοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Σουηδοί και Βέλγοι που έχουν σπίτια στη Μεσσηνία. “Εχουν σπίτια, έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία και αγαπάνε πολύ την πατρίδα μας”, παρατήρησε ο Κ. Ηλιόπουλος.

Το πάρκινγκ λειτουργεί κυρίως από Μάιο έως Σεπτέμβριο, που είναι η μεγάλη κίνηση. Η τιμή είναι 2 ευρώ την ημέρα και μειώνεται αν είναι μεγάλη η διάρκεια. “Ακόμα μπορούμε να πάμε το αυτοκίνητο για σέρβις ή στο ΚΤΕΟ, χωρίς να πληρωνόμαστε γι’ αυτές τις υπηρεσίες”, μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης του.

Δίπλα, πριν την είσοδο του αεροδρομίου βρίσκεται το πάρκινγκ “Air Park”. Η ιδιοκτήτριά του Ειρήνη Αναγνωστοπούλου μας ενημέρωσε ότι “από λίγες ημέρες μέχρι και 2 - 3 μήνες έχουμε αυτοκίνητα στο χώρο μας” και παρατήρησε: “Σταματούν οι πτήσεις το χειμώνα, αλλιώς θα είχαμε συνέχεια κίνηση”. Επεσήμανε πως “ο μεγαλύτερος αριθμός είναι ξένοι που έχουν φτιάξει σπίτια και μένουν εδώ στη Μεσσηνία” και πρόσθεσε: “Είναι μικρός ο αριθμός των Ελλήνων, κυρίως είναι αυτοί που πάνε Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα τώρα που είναι κάθε μέρα οι πτήσεις”.

Οπως μας είπε, το πάρκινγκ είναι στεγασμένο και φυλασσόμενο, λειτουργεί πάντα με ραντεβού και η τιμή του είναι 1,5 ευρώ την ημέρα.

Γ.Σ.