Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 09:28

Τον Αύγουστο σε ξενοδοχεία και σπίτια της Καλαμάτας: Υψηλές πληρότητες με «τσιμπημένες» τιμές

Γράφτηκε από τον
Τον Αύγουστο σε ξενοδοχεία και σπίτια της Καλαμάτας: Υψηλές πληρότητες με «τσιμπημένες» τιμές

 

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι αναζητήσουν διαδικτυακά τουριστικό κατάλυμα το Δεκαπενταύγουστο στην Καλαμάτα, καθώς οι οικονομικές λύσεις είναι ήδη... καπαρωμένες.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μεγάλη πληρότητα παρουσιάζουν διαδικτυακά οι τουριστικές μονάδες της Μεσσηνίας όχι μόνο όλα τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου, αλλά και τα πρώτα του Σεπτεμβρίου. Οι επισκέπτες πάντως μπορούν να αναζητήσουν δωμάτιο επικοινωνώντας απευθείας με τα καταλύματα, καθώς πολλοί ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων τα αποσύρουν από τις πλατφόρμες ή προσφέρουν σε αυτές λιγότερα τον Αύγουστο, επειδή εκτιμούν ότι θα τα μισθώσουν έτσι κι αλλιώς, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν προμήθεια στους διαδικτυακούς μεσολαβητές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πλατφόρμα Booking.com, αυτό το Σαββατοκύριακο η πληρότητα των καταλυμάτων της Μεσσηνίας αγγίζει το 89%, το επόμενο είναι 93%, το Δεκαπενταύγουστο και το Σαββατοκύριακο 17-18 Αυγούστου 95%, στις 24-25 Αυγούστου 79% και 31 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 86%.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών Airbnb, αυτό το Σαββατοκύριακο τα καταλύματα της Μεσσηνίας παρουσιάζουν πληρότητα 66%, το επόμενο 78%, το Δεκαπενταύγουστο 84%, στις 24-25 Αυγούστου 39%, ενώ για το Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου η ζήτηση είναι αυξημένη κατά 250% σε σχέση με το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Οσο για τις τιμές ενοικίασης, στα ξενοδοχεία ξεκινούν από 70 ευρώ για ένα δίκλινο δωμάτιο σε 3άστερο ξενοδοχείο, και ξεπερνούν τα 230 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο σε 4άστερο ξενοδοχείο.

Στην Airbnb, αν βρείτε παραθαλάσσιο δωμάτιο τον Αύγουστο στη Μεσσηνία με λιγότερα από 80 ευρώ, να το θεωρήσετε ευκαιρία. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί κάποιο Σαββατοκύριακο να βρείτε δωμάτιο με 40 ευρώ σε κάποιον αγροτικό οικισμό της Μεσσηνίας. Τις καθημερινές πάντως είναι εύκολο να βρει κανείς και δωμάτιο με λιγότερα χρήματα, σε σπίτι στο κέντρο της Καλαμάτας.

Θ.Λ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER