Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 13:35

«Το όνομα “Καλαμάτα” είναι γνωστό μόνο για τις ελιές» τονίζει ο τ. υπουργός Τουρισμού της Βικτωρίας Ιωάννης Πανταζόπουλος

Γράφτηκε από την

«Το όνομα “Καλαμάτα” είναι γνωστό στον κόσμο για τις ελιές, αλλά όχι για τον τόπο και τις ομορφιές του», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του αναφορικά με τη στρατηγική για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας ο Ιωάννης Πανταζόπουλος, με σημαντική εμπειρία στον τομέα αυτό, και ως υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Πολιτείας της Βικτώριας.

Μίλησε για την ανάγκη να εξασφαλιστεί τουριστικό προϊόν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για την Ελλάδα και στάθηκε στο ότι κατά τη γνώμη του θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον περιπατητικό τουρισμό και στις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από την ανάδειξη των μονοπατιών που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας, και ανέφερε πως οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται σε ποσοστό 50% για τον πολιτισμό, 40% για τον πράσινο και μπλε τουρισμό, και το υπόλοιπο για τον συνεδριακό τουρισμό. Ακόμα, αναφέρθηκε στα 200 χρόνια από την απελευθέρωση, λέγοντας πως αυτή η επέτειος θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία να συνδεθεί η ιστορία με τον τουρισμό, βασισμένη στους Δρόμους της Ελευθερίας.

Πραγματοποιήθηκαν ακόμα οι ομιλίες των Δημητρίου Αθανασόπουλου διευθυντή της Euro Εnergy, Φίλης Ηλιοπούλου δρα αρχιτέκτονα μηχανικού και τοπίου - MLA Harvard University, Τζένης Κοντοσθένους ΜΣΝ Healthy Psychology, University of Portsmouth (βιντεοσκοπημένη), Τίτου Ριτσάτου καθηγητή Δημοσιονομικής Πολιτικής του Mountain Saint Vincent University της Νέας Υόρκης και Κωνσταντίνου Χριστόπουλου professor and Canada research chair in Seismic University of Toronto.

 Κ.Δ.