Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 18:15

Η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Γράφτηκε από την
Η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, διά του προέδρου της Δημήτρη Καραλή, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

Με κεντρικό θέμα “Τουρισμός και εργασία” τιμάται η 27η Σεπτεμβρίου ως η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ανά την υφήλιο.

Η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, συμμετέχοντας στον εορτασμό και αναγνωρίζοντας την αξία του τομέα, αφομοιώνει τα νέα δεδομένα που χαράσσονται στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας με στόχο την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες.

Η μετάβαση της ζήτησης από τη μαζικότητα στην επιλεκτικότητα, βίαια δείγματα της οποίας βιώσαμε τις προηγούμενες μέρες, αναδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την ανάγκη ανασχεδιασμού της πολιτικής προσέγγισης των αγορών με έμφαση στην καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Σε αυτή τη συγκυρία, η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος ολόκληρη οφείλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα αναδεικνύοντας τον ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο της περιοχής, με παράλληλη χάραξη νέας στρατηγικής για ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς κλυδωνισμούς που μπορεί να αποσταθεροποιήσουν τα θεμέλια του σημαντικού αυτού τομέα της εθνικής μας οικονομίας. Με το σκεπτικό αυτό κρίνεται αναγκαία η αναδιάταξη των πολιτικών και των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής στο πλαίσιο σύμπηξης ενός αρραγούς μετώπου που θα μεριμνήσει τόσο για την κάλυψη των μέχρι σήμερα απωλειών όσο και για τη χάραξη μιας κοινής πορείας με στόχο τη διεκδίκηση του μεριδίου εκείνου της αγοράς που αξίζει για την περιοχή μας. Αυτό σημαίνει εγκατάλειψη ξεπερασμένων πρακτικών, παραμερισμό προσωπικών στρατηγικών και πίστη στη δύναμη της συλλογικότητας με συναντίληψη μεταξύ επιχειρηματικότητας και προσφοράς εργασίας. Η σημερινή Ημέρα ας αποτελέσει την αρχή μιας νέας οπτικής θεμελιωμένης στη διάθεση όλων να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και να διασφαλίσουμε όσα ο τουρισμός προσφέρει στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας μας.

Σύνθημά μας είναι: Στηρίζουμε για να στηριχθούμε”.


NEWSLETTER