Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 08:31

Αεροδρόμιο και δρόμοι τα αιτήματα των ξενοδόχων Μεσσηνίας στο Θεοχάρη

Γράφτηκε από την
Αεροδρόμιο και δρόμοι τα αιτήματα των ξενοδόχων Μεσσηνίας στο Θεοχάρη

 

Ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η αύξηση των πτήσεων, όπως και η επέκταση - βελτίωση του οδικού δικτύου, είναι αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να καταστεί η Πελοπόννησος ελκυστικός προορισμός.

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Δημήτρης Καραλής, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Μεσσηνία, όπως και ολόκληρη η Πελοπόννησος αποτελεί αναδυόμενο τουριστικό προορισμό που, ωστόσο, δεν έχει μέχρι στιγμής καταλάβει τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη. Αυτό οφείλεται στην εφαρμογή μη αποτελεσματικών πρακτικών προσέγγισης των αγορών

και στην ανύπαρκτη, ουσιαστικά, στρατηγική που οφείλει να λαμβάνει υπόψη τόσο τις δυνατότητες του προορισμού όσο και τις νέες τάσεις της διεθνούς ζήτησης, με ταυτόχρονη ανάδειξη του μεγάλου πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής, τα οποία επανειλημμένα έχουμε, ως Ενωση, θέσει με ανακοινώσεις και υπομνήματα.

Η τυχόν αναζήτηση ξενοδοχειακών κλινών εκ μέρους της κυβέρνησης για την τακτοποίηση μεταναστών και προσφύγων δεν βρίσκει ανταπόκριση στα ξενοδοχεία της περιοχής μας, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν κατάλληλα κτήρια για την κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης.

Η πρόσφατη κατάρρευση του Thomas Cook και το "τσουνάμι" των επιπτώσεων που προκλήθηκαν και αναμένονται στο μέλλον απαιτεί επαναπροσδιορισμό της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας με στροφή στον ποιοτικό και επιλεκτικό τουρισμό δεδομένου ότι η πλειονότητα των καταλυμάτων είναι μικρού και μεσαίου δυναμικού και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο μοντέλο της μαζικής διακίνησης τουριστών με τη μορφή του all inclusive.

Πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό ότι η προσπάθεια στην οποία όλοι μαζί πρέπει να αποδυθούμε, με την έμπρακτη συμπαράσταση κυβέρνησης και Περιφέρειας, οφείλει να λάβει υπόψη την ανάγκη της αναπλήρωσης των κενών σε επίπεδο αφίξεων και διανυκτερεύσεων με ταυτόχρονη ανάπτυξη μεθόδων αποτελεσματικότερης διείσδυσης στις αγορές και τις ομάδες ενδιαφέροντος, με εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου για την αύξηση των πτήσεων και με επέκταση και βελτίωση του δικού δικτύου ώστε να καταστεί η Πελοπόννησος ελκυστικός προορισμός».


NEWSLETTER