Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 17:04

Αυξημένη αλλά μικρή η κίνηση επιβατών στα αεροδρόμια της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Αυξημένη αλλά μικρή η κίνηση επιβατών στα αεροδρόμια της Πελοποννήσου

Στα αεροδρόμια της Πελοποννήσου αφίχθησαν το φετινό πρώτο εννεάμηνο 222.887 επιβάτες διεθνών πτήσεων (142.716 στην Καλαμάτα και 80.171 στον Αραξο) ενώ συνολικά στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας η αντίστοιχη κίνηση άγγιξε τα 13,6 εκατ. επιβάτες.

Η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Πελοποννήσου, αν και αυξήθηκε 9,1% σε σχέση με πέρσι, αντιστοιχεί μόλις στο 1,6% της κίνησης των περιφερειακών αερολιμένων.

Οι δείκτες αυτοί αποτυπώνουν αφενός την προοπτική των αεροδρομίων -καθώς η αύξηση της κίνησης είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα- και αφετέρου τη σημερινή τουριστική υστέρηση της Πελοποννήσου, αφού οι αφίξεις επιβατών διεθνών πτήσεων παραμένουν λίγες σε σχέση με άλλες περιφέρειες.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, το πρώτο εννεάμηνο του 2019 στα αεροδρόμια της Κρήτης αφίχθησαν 4,02 εκατ. επιβάτες διεθνών πτήσεων, στα Δωδεκάνησα 3,3 εκατ. επιβάτες, στα Ιόνια Νησιά 2,8 εκατ. επιβάτες και στις Κυκλάδες 932.736 επιβάτες.

Αναλυτικά οι φετινές και περσινές αφίξεις διεθνών πτήσεων, ανά μήνα, σε κάθε τουριστική περιφέρεια, παρουσιάζονται αναλυτικά στον πίνακα.


NEWSLETTER