Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 09:04

Με εκατοντάδες συμμετέχοντες ξεκίνησε το 9ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Με εκατοντάδες συμμετέχοντες ξεκίνησε το 9ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Με εκατοντάδες συμμετέχοντες από αρκετές περιοχές της χώρας, που γέμισαν ασφυκτικά το συνεδριακό κέντρο του “Elite City Resort”, ξεκίνησε χθες το απόγευμα το 9ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.

Σε χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος συνεχάρη τους εμπνευστές και οργανωτές του Σχολείου Τουρισμού, γιατί κατάφεραν να γίνει θεσμός με πανελλήνια αναφορά. Επεσήμανε πως ο τουρισμός είναι ο δρόμος για να βγει ο δήμος στην ανάπτυξη και παρατήρησε ότι όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα στο Σχολείο Τουρισμού.

Η διευθύντρια Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ Λία Ζαμπέτογλου παρουσίασε τη δράση του Σχολείου Τουρισμού on tour, που με 13 διοργανώσεις έχει πάει σε 9 περιοχές της χώρας, με πάνω από 3.000 συμμετέχοντες, 108 ομιλητές και 25 εργαστήρια. Σημείωσε ότι το 64% των συμμετεχόντων έχει αξιολογήσει ως άριστες τις διοργανώσεις, το 85% θα ήθελε να παρακολουθήσει ξανά το Σχολείο και πως μετά από ένα εργαστήριο υπήρξε αύξηση κατά 44% του γνωστικού επιπέδου.

Την ικανοποίησή τους για την πετυχημένη πορεία του Σχολείου Τουρισμού, μετά από 5 χρόνια από το ξεκίνημά του, εξέφρασαν οι εμπνευστές και οργανωτές του Κώστας Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος.

Ο κ. Ανδριανόπουλος, αναφερόμενος στο σύνθημα του φετινού Σχολείου “Mind the Gap - Προσοχή στο κενό”, στάθηκε στο κενό μεταξύ των προσδοκιών που έχει ο επισκέπτης και των πραγματικών υπηρεσιών και εμπειριών. Επεσήμανε πως “αν είναι τεράστιο αυτό το κενό, θα είναι πολύ δύσκολο να έχουμε ξανά τον επισκέπτη. Να το γεφυρώσουμε αυτό το κενό, να δώσουμε στον επισκέπτη την καλύτερη δυνατή εμπειρία”.

Σήμερα το Σχολείο Τουρισμού συνεχίζεται στο “Elite City Resort” και από αύριο έως την Πέμπτη και το Σάββατο μεταφέρεται στην Costa Navarino.

Συνδιοργανωτές, χορηγοί και συμπαραστάτες είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Costa Navarino και το “Elite City Resort”.

 

Το σημερινό πρόγραμμα:

Παρουσιάζει η Βίκυ Κλήμη. 09:45-10:10, Γεφυρώνοντας τα κενά στους σύγχρονους τουριστικούς προορισμούς, δρ Σωτήρης Βαρελάς, λέκτορας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, υπεύθυνος Μεταπτυχιακού MBA in Tourism. 10:10-10:35, Λεκτική - Μη λεκτική επικοινωνία: Τα εργαλεία, Πέτρος Ρούσης, σύμβουλος Εκπαίδευσης - εκπαιδευτής. 10:35-11:00, Χτίζοντας γέφυρες, Ιωάννα Σταβάρα, Concept & Project Manager TenSteps10. 11:20-12:50, Τα 5 βασικά εργαλεία για μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία, Δημήτρης Σερίφης, Nelios - Hotel Digital Marketing Agency. 13:10-13:40, Social Media & Tourism: A winning approach, Χρήστος Ακρατόπουλος, CEO 3sixty.com. 13:40-14:00, Thomas Cook: Η απώλεια των 3 εκατομμυρίων και η επόμενη μέρα, Μάγδα Πειστικού, Ηead of Faculty of Tourism & Hospitality, Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Workshop (Εργαστήριο)      

Tourism & Hospitality. 16:00-16:20, Αναγνωρίζοντας τον εαυτό μου, εμπνέω την ομάδα μου - Appreciative Leadership, Γρηγόρης Λεμονής, Ethical Headhunter - Founder of Human Intelligence (HumanI). 16:20-16:40, Εσωτερικός έλεγχος και διαδικασίες: Ο δρόμος για την κερδοφορία, Αγγελική και Ελένη Φωτάκη, Founders of  Posidonia Brain. 16:40-17:00, Δημιουργώντας κουλτούρα ασφαλείας στις τουριστικές επιχειρήσεις, Γιώργος Χριστόπουλος, Εuropa Security. 17:15-18:00, Το τμήμα ορόφων (Housekeeping Dpt): Από τη θεωρία στην πράξη, Αργύρης Νταουλιάρης, Hospitality Expert - Founder Innjobs.net. 18:00-18:30, Θέματα λειτουργίας και ασφάλειας στις πισίνες τουριστικών καταλυμάτων Aqua Rescue Beach Life Savings Services, Γιώργος Μιχαλιός, διασώστης - εκπαιδευτής χειριστών ταχύπλοων σκαφών, Παναγιώτης Λαγοπάτης, εκπαιδευτής ναυαγοσωστών - προπονητής κολύμβησης.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO

Ξεπέρασαν τις 700 συμμετοχές τα Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας, που θα πραγματοποιηθούν για 7η συνεχή χρονιά στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, από αύριο έως και το Σάββατο 16 Νοεμβρίου.

Η Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας πραγματοποιείται φέτος ως συνέχεια του 9ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας που υλοποιείται μεταξύ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή μας.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια και workshops για τους ανθρώπους και τους σπουδαστές του τουρισμού και του επισιτισμού, σε μια προσπάθεια διαρκούς επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης. Στόχος η οικοδόμηση μιας κουλτούρας κατάρτισης και διά βίου μάθησης, που θα επιτρέπει σε εργαζόμενους και σε εργοδότες να επικαιροποιούν τις δεξιότητες και ικανότητές τους σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Τα δωρεάν σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Γιορτής Μεσσηνιακής Γαστρονομίας έχουν στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας και την ενίσχυση της προβολής και χρήσης των τοπικών μας προϊόντων.

Οι οργανωτές ευχαριστούν όλους όσοι δήλωσαν συμμετοχή και στηρίζουν την κοινή προσπάθεια των εμπλεκόμενων φορέων για ευκαιρίες μάθησης και δημιουργίας σχολών τουριστικής εκπαίδευσης.


NEWSLETTER