Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 14:02

Φεστιβάλ γεύσεων στο Καλό Νερό

Γράφτηκε από τον
Φεστιβάλ γεύσεων στο Καλό Νερό

Με γεύσεις και γαστρονομικές απολαύσεις πλημμύρισε το Καλό Νερό το βράδυ της Κυριακής στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καλού Νερού, με την υποστήριξη κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Οι επισκέπτες που κατέκλυσαν το Καλό Νερό σίγουρα μόνο ευχαριστημένοι μπορεί να έφυγαν, καθώς οι γεύσεις ήταν η μία καλύτερη από την άλλη. Επίσης βραβεύτηκαν οι καλύτερες συνταγές που ετοίμασαν οι ιδιώτες, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία των σεφ από το παράρτημα Μεσσηνίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος που κατέπληξαν το κοινό με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους πάνω σε καρπούζια και πεπόνια και με τα δροσιστικά κοκτέιλ που έφτιαξαν με βάση το καρπούζι.

Από μια τέτοια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά δίπλα από την αύρα της θάλασσας δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική και ο χορός, τον οποίο άνοιξαν τα χορευτικά τμήματα του ΜΕΣΚ, για να ακολουθήσει και το κοινό σε ένα πραγματικά ξέφρενο γλέντι.

Οσον αφορά τον διαγωνισμό μαγειρικής, το πρώτο βραβείο κέρδισε ο Κώστας Θεοχάρης με αγριογούρουνο, και ακολούθησαν η Δήμητρα Γαλάνη με μπιφτέκια, η Αγγελική Αναγνωστοπούλου με καρυδόπιτα, η Σούλα Αντωνοπούλου με μελιτζάνες παπουτσάκια και η Ελένη Γκόγκα με το γλυκό αραπιά.

Την ικανοποίησή της για την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου εξέφρασε η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Καλού Νερού Αθηνά Μέλου σημειώνοντας: «Ηταν μια εκδήλωση πετυχημένη με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, χωρίς όμως να έχουμε την βοήθεια του δήμου που δεν μας στήριξε στην οργάνωση. Στόχος μας είναι μέσα από αυτό το φεστιβάλ που γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά να τονώσουμε την κίνηση αλλά κυρίως να δώσουμε μια διαφορετική νότα στους επισκέπτες της περιοχής μας και να τους δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά μας προϊόντα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας μίλησε για μια ωραία πρωτοβουλία των συλλόγου, εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή του κόσμου και συνεχάρη το σύλλογο, τονίζοντας ότι το Καλό Νερό μπορεί να αναδειχθεί σε έναν τόπο προορισμού, αρκεί να κινηθούν όλοι σε μια κοινή κατεύθυνση.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER