Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 17:34

Κινητικότητα για τις επιτάξεις στο Τζάνε - Καλαμάκι

Γράφτηκε από τον

 

Κινητικότητα για τις επιτάξεις καταγράφεται και πάλι το τελευταίο διάστημα για το έργο βελτίωσης στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, ενώ τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου εκδικάζονται, επιτέλους, στο δικαστήριο οι απαλλοτριώσεις.

Στόχος της κινητικότητας που επιδεικνύεται είναι να απελευθερωθούν οι προς απαλλοτρίωση εκτάσεις και οι εργασίες να προχωρήσουν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, πράγμα που δεν έχει καταστεί δυνατό εδώ και πολύ καιρό, από την έναρξη του έργου.

Τα χρήματα που έχουν παρακατατεθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις επιτάξεις είναι 485.000 ευρώ. Η υπηρεσία επιχειρεί να κινήσει τη διαδικασία των υποχρεωτικών επιτάξεων για να ξεφρακάρει το έργο.

Μετά από δύο αναβολές (στις 5 Οκτωβρίου 2015 και την 1η Φεβρουαρίου φέτος) η εκδίκαση της προσωρινής τιμής μονάδας στο δικαστήριο για τις απαλλοτριώσεις θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Αν πάνε όλα καλά και ο προσδιορισμός της τιμής μονάδας γίνει μέσα στο 2016, υπάρχει ελπίδα το έργο να ολοκληρωθεί το 2017, γιατί διαφορετικά θα πάει για το μεθεπόμενο χρόνο.

Και μιλάμε για ένα έργο που ξεκίνησε να χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015!

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ και προβλέπει την παράκαμψη Τζάνε, Πεταλιδίου και Καλαμακίου και τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου στο υπόλοιπο τμήμα του. Δημοπρατήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 και η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 15 Νοεμβρίου 2013! Η προθεσμία ολοκλήρωσής του ήταν μέχρι το Μάιο του 2015.

Γ.Σ.