Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 19:05

Εγκριση επιτάξεων για το Τζάνε - Καλαμάκι 

Γράφτηκε από την
Εγκριση επιτάξεων για το Τζάνε - Καλαμάκι 

Επιτάξεις ενέκρινε ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, για να προχωρήσει πιο γρήγορα το έργο βελτίωσης στο δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι.

Συγκεκριμένα: 1) Ενέκρινε την επίταξη, για 1 χρόνο, ακινήτων συνολικής έκτασης 232.975 τ.μ. που έχουν κηρυχθεί απαλλοτριούμενα με την με αρ. πρωτ. 60359/4383/31-05-2013 (ΦΕΚ ΑΑ & ΠΘ 197/31-05- 2013) απόφαση του Γ.Γ. της Αποκ. ∆ιοίκησης Πελ/σου, ∆υτ. Ελλάδας και Ιονίου και είναι αναγκαία για την εκτέλεση εργασιών του έργου: Επαρχιακή οδός Ριζόμυλος - Κορώνη, Τμήμα Γέφυρα Τζάνε - Εξοδος Καλαμακίου (Χ.Θ. 2+840 έως Χ.Θ. 10+160). 2) Η αποζημίωση των θιγόμενων ιδιοκτητών θα καθορισθεί βάσει πρακτικού που θα συντάξει η Επιτροπή εκτίμησης ζημιών, που ορίζεται με την παρούσα και θα βαρύνει τις πιστώσεις του έργου. 3) Η καταβολή της αποζημίωσης στους δικαιούχους θα πρέπει να γίνει άμεσα. Η έγκριση του πρακτικού ζημιών θα διενεργηθεί από το εξουσιοδοτημένο όργανο της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Με την ίδια απόφαση συγκροτείται η επιτροπή προεκτίμησης ζημιών, λόγω της επίταξης που αποτελείται από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας.

Στην απόφαση του κ. Δέδε διευκρινίζεται ότι «έργο της Επιτροπής είναι η καταγραφή κάθε πάγιου περιουσιακού στοιχείου του ακινήτου, στο μέρος αυτού που έχει επιταχθεί, και η εκτίμηση των ζημιών που προκαλούνται από τη στέρηση της χρήσης και της τυχόν καταστροφής των επικείμενων, όπως επίσης και η σύνταξη πρακτικού ζημιών. Η Επιτροπή οφείλει να προβεί στην υλοποίηση των εργασιών της, το συντομότερο δυνατό».

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι «το έργο, στο οποίο αφορά η επίταξη, είναι μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας και εξυπηρετεί σημαντικούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, τόσο εξαιτίας της ανάγκης ταχείας υλοποίησής του και ειδικότερα για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων οδικής ασφάλειας, όσο και της απορρόφησης των πόρων του οικείου προγράμματος της ΕΕ που έχει περιορισμένη διάρκεια».

 

 


NEWSLETTER