Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 17:54

Ξεκίνησε χθες το έργο αποχέτευσης ομβρίων από τη Θουρία ως το Νοσοκομείο

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε χθες το έργο αποχέτευσης ομβρίων από τη Θουρία ως το Νοσοκομείο

 

Ξεκίνησε χθες το έργο αποχέτευσης ομβρίων στον παλιό εθνικό δρόμο, από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο, στον Αντικάλαμο, που πρόκειται να αντιμετωπίσει τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Είναι έργο με προϋπολογισμό 2.952.000 ευρώ με τον ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ανάδοχος είναι η εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, με έκπτωση 53,24%. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Χθες το χώρο των εργασιών επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Καμβυσίδης.

Ο κ. Νίκας χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα «πολύ χαρούμενη», τονίζοντας πως αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι πλήττονται από την αδυναμία απορροής των ομβρίων. Ενημέρωσε ότι «θα μαζεύουμε τα όμβρια από το σημείο αυτό μέχρι το Νοσοκομείο. Είναι η πρώτη φάση του έργου. Ηδη έχει αρχίσει και η τρίτη φάση, επί της Νέας Εισόδου». Παρατήρησε ότι «με τον τρόπο αυτό, του χρόνου το χειμώνα δε θα υπάρχει ζήτημα εδώ, όπου έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα κάθε χρόνο». Επεσήμανε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από το υπουργείο Υποδομών, γι' αυτό και συνεχίζεται η χρηματοδότηση των έργων διαχείρισης ομβρίων μέχρι τη διασταύρωση προς Μεσσήνη, στο Ασπρόχωμα, ενώ ανέφερε ότι θα επισκεφθεί το έργο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Καμβυσίδης δήλωσε ότι «με το έργο αυτό δε θα κινδυνεύουν οι κάτοικοι της περιοχής από πλημμύρες» κι εξέφρασε την ελπίδα για τη διάθεση της χρηματοδότησης και για τη συνέχεια του έργου μέχρι το Ασπρόχωμα.

Η εργολάβος Αγγελική Μπαρούνη ζήτησε την κατανόηση των παρόδιων ιδιοκτητών για την ταλαιπωρία τους, λόγω της εκτέλεσης του έργου. Επίσης, επεσήμανε ότι οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν τη σήμανση και να ελαττώνουν ταχύτητα, ιδίως στα σημεία όπου στενεύει ο δρόμος, λόγω της κατάληψης τμήματος του οδοστρώματος για την πραγματοποίηση των εργασιών.
Με την υλοποίηση του έργου θα μαζεύονται τα όμβρια των ανάντι περιοχών και της παλιάς εθνικής οδού στο τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο και μέσω συλλεκτήρα αγωγού θα παροχετεύονται στον ποταμό Ξερίλα, λίγο πριν τη συμβολή του με τον ποταμό Αρι.

 


NEWSLETTER