Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 08:35

Τι αλλάζει στην Λακωνικής με τον περιφερειακό της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Τι αλλάζει στην Λακωνικής με τον περιφερειακό της Καλαμάτας

 

Τέρμα οι χάρες από το "Μορέα" σε ό,τι αφορά ζητήματα του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας, απαντά το υπουργείο Υποδομών στο δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, σε νέα αιτήματα που είχε υποβάλει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου, με επικεφαλής το Γιάννη Καρνέση, ενημερώνει ότι με τον περιφερειακό, κλείνει μόνιμα η Λακωνικής από το "Πράσινο Πάρκο" έως το δρόμο προς το Ελαιοχώρι, στην απόληξη του περιφερειακού. 

Ετσι, ο οδηγός που κατευθύνεται μέσω Λακωνικής προς Βέργα, μετά το ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα, θα στρίβει αριστερά στο πρώην "Πράσινο Πάρκο" και ύστερα δεξιά θα μπαίνει στον περιφερειακό, για να βγει ξανά στη Λακωνικής, βόρεια του κτήματος Καρέλια. Το αντίστροφο θα κάνει ο οδηγός που έρχεται από Βέργα, για να μπει στη Λακωνικής.
Εναλλακτική λύση, για να βγει κανείς από την Καλαμάτα προς Μάνη, είναι η οδός Παπαφλέσσα (συνέχεια της Βασ. Γεωργίου), βόρεια της Λακωνικής, η οποία στην απόληξή της θα ταυτίζεται με την απόληξη του περιφερειακού. Την αντίστροφη κατεύθυνση θα ακολουθεί αυτός που θέλει να μπει στην Καλαμάτα.

Στο απαντητικό έγγραφό της, η αρμόδια για την κατασκευή του περιμετρικού ΕΥΔΕ του υπουργείου Υποδομών σημειώνει:

1) Θα τοποθετηθούν από την κοινοπραξία "Μορέας" τα απαραίτητα στηθαία ασφαλείας στη σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με την οδό Λακωνικής.
2) Ο κλάδος εξόδου στη σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με την οδό Αρτέμιδος (ισόπεδος κόμβος Αγιάννας) θα επεκταθεί από το "Μορέα" κατά 40 μέτρα προς Νότο, μέχρι την ήδη κατασκευαζόμενη νησίδα από έργο του Δήμου Καλαμάτας. Ο δήμος θα φροντίσει για την πλακόστρωση στον κόμβο Αγιάννας και στους κλάδους του κόμβου, ώστε να συμβαδίζει με εκείνη της εγκεκριμένης μελέτης ανάπλασης της Αρτέμιδος.

3) Η αρμόδια ΕΥΔΕ του υπουργείου Υποδομών δεν έχει αρμοδιότητα κατασκευής έργων στην οδό Αθηνών, όπως ενός τεχνικού έργου γεφύρωσης στο ρέμα ανατολικά του κόμβου Καρέλια, όπου η Αθηνών συναντά τη συνδετήρια με τον περιμετρικό οδό. Το έργο θα εκτελέσει ο Δήμος Καλαμάτας.
4) Δεν προβλέπεται η διαμόρφωση του πλάτους του οδοστρώματος στο τμήμα της Αρτέμιδος βορείως του κόμβου Αγιάννας σε 7 μέτρα. Προτείνει αυτό να το πραγματοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας, όταν υλοποιηθεί η πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως της περιοχής.


NEWSLETTER