Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 09:31

Τι συμβαίνει με τον περιφερειακό της Καλαμάτας; (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Τι συμβαίνει με τον περιφερειακό της Καλαμάτας; (φωτογραφίες)

 

Προβληματισμό προκαλεί η εξαγγελία με δηλώσεις στην ΕΡΤ του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για παράδοση την επόμενη εβδομάδα ολόκληρου του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Καλαμάτας, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι είναι ανέτοιμο το τμήμα από την Αρτέμιδος έως τη Λακωνικής και γίνεται μάχη από την κατασκευάστρια κοινοπραξία να δοθεί πριν τις γιορτές.

Ολοι πλέον αναρωτιούνται αν ο υπουργός είναι ενημερωμένος για την εξέλιξη του έργου ή αν καθυστερεί για άγνωστους λόγους την παράδοση του τμήματος από τη Θουρία έως την Αρτέμιδος, με στόχο να παραδοθεί ολόκληρος ο περιφερειακός πριν τα Χριστούγεννα. 

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικώς είχε διαρρεύσει πως το τμήμα από τη Θουρία έως τον κόμβο του Καρέλια θα παραδιδόταν πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Ομως το τμήμα αυτό δεν παραδόθηκε και η καθυστέρηση έδωσε τροφή στις φήμες που ήθελαν το δήμαρχο Καλαμάτας να ζητά να παραδοθεί ο δρόμος μέχρι την Αρτέμιδος, ώστε να μην επιβαρυνθεί η κίνηση στην οδό Αθηνών κατά τις πρώτες μέρες λειτουργίας του νέου Δημαρχείου. Ομως και ενώ το τμήμα από τη Θουρία έως τον κόμβο της Αρτέμιδος είναι έτοιμο, δεν παραδίδεται για άγνωστους λόγους που τρέφουν νέες φήμες, όπως αυτή που κυκλοφόρησε χθες από στόμα σε στόμα για σαμποτάζ στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας για το θεσμό της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. 

Ανεξάρτητα από τις αβάσιμες φήμες, η καθυστέρηση στην παράδοση του δρόμου προκαλεί μουρμούρες και στο τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν βρεθεί σε δύσκολή θέση και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Γκρίνια για τη στάση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα υπάρχει και στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι δεν πιέζει την κυβέρνηση να παραδώσει το δρόμο επειδή δεν θέλει να χαλάσει τη σχέση μαζί της. Τέλος, μένεα κατά του δημάρχου Καλαμάτας πνέουν και στελέχη του “Μορέα” καταλογίζοντας στον κ. Νίκα ότι δεν μπόρεσε να τροποποιήσει εγκαίρως το ρυμοτομικό, με συνέπεια να μην παραδοθούν οι εκτάσεις που απαιτούνταν για την πλήρη και ασφαλή κατασκευή των κόμβων της Σπάρτης και της Περιβολακίων. Η αθέτηση των υποσχέσεων του κ. Νίκα προβληματίζει και το υπουργείο Υποδομών, καθώς εκτιμάται ότι ενδέχεται να έχει επιπτώσεις και στη χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος. 

Θ.Λ.


NEWSLETTER