Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 08:52

Μελέτη για τα όμβρια στο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού 

Γράφτηκε από τον
Μελέτη για τα όμβρια στο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού 

Μελέτη για τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων που από τον δρόμο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού καταλήγουν σε ιδιοκτησίες στην περιοχή Κουτσουβέρι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν, θα πραγματοποιηθεί από τον Ηλία Βασιλόπουλο, πρώην καθηγητή Υδρολογίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο οποίος προχθές βρέθηκε στην περιοχή.

Ο ίδιος και μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μαζί με μηχανικούς του Δήμου Τριφυλίας, έκαναν αυτοψία κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούν τα νερά από την περιοχή «Γερο-Δήμος» μέχρι και τον Λαγκούβαρδο. Στο διάβα τους, πέρα από τα χαντάκια περνούν μέρα από ελιές, υπαίθριες καλλιέργειες και θερμοκήπια πριν καταλήξουν στον επαρχιακό δρόμο Φιλιατρών - Μαράθου, τον οποίο πλημμυρίζουν, και από εκεί στη θάλασσα.

Η μελέτη θα αφορά τις παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν κατά μήκος του ρέματος «Νεραδιάρης» ώστε να μπορεί να απορροφά όλο των όγκο των νερών χωρίς να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα. 

Αυτό που τονίστηκε είναι ότι οι επεμβάσεις που θα απαιτηθούν θα πρέπει να γίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να αποφευχθούν ανάλογα προβλήματα με αυτά που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα. Σε αυτή την κατεύθυνση πιέζει και ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής που από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει την σοβαρότητα του προβλήματος και είχε προβεί σε έντονες διαμαρτυρίες - και μάλιστα έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER