Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 09:12

Βερναρδάκης και Σπίρτζης κόβουν την κορδέλα του περιφερειακού της Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Βερναρδάκης και Σπίρτζης κόβουν την κορδέλα του περιφερειακού της Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Οι υπουργοί Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης πρόκειται να παραδώσουν αύριο το μισό περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας, μέχρι τον κόμβο της Αρτέμιδος, στην Αγιάννα, στο ύψος της Κεντρικής Αγοράς.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το κυβερνητικό κλιμάκιο θα βρίσκεται στη 1.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας και στη συνέχεια θα μεταβεί στο υπό εκτέλεση αντιπλημμυρικό έργο στον εθνικό δρόμο από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο.

Ακολούθως, οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από τοπικούς πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες θα μπουν στον περιφερειακό από τον κόμβο της Θουρίας (στο "Πράκτικερ") και η τελετή της παράδοσης θα γίνει λίγο μετά το δρόμο πρόσβασης στην Αρτέμιδος.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο μεγαλύτερο μέρος του περιφερειακού, μέχρι τον κόμβο με την οδό Παπαφλέσσα (συνέχεια της Βασ. Γεωργίου προς τα Γιαννιτσάνικα), λίγα μέτρα πριν την κατάληξή του στην οδό Λακωνικής. Τις τελευταίες μέρες τα συνεργεία του "Μορέα" έχουν εντατικοποιήσει τις εργασίες και έχει πέσει άσφαλτος στην εντυπωσιακή γέφυρα του Νέδοντα, στα κομμάτια πριν και μετά τη γέφυρα και σε όλο αυτό το τμήμα από τη Σπάρτης έως την Παπαφλέσσα.

Σήμερα αυτοψία στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας πρόκειται να πραγματοποιήσει η ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να δει από κοντά το πως υλοποιείται το έργο με τη σύμβαση παραχώρησης του "Μορέα".  Στις 3 μετά το μεσημέρι, η επιτροπή αυτή παρουσία του αρμοδίου διευθυντή του υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση αναμένεται να επισκεφθεί το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, στο νέο Δημαρχείο. Ο κ. Νίκας είπε, χθες, ότι κατά τη συνάντηση αυτή θα θέσει τα ζητήματα των ευθυνών του περιφερειακού και του "Μορέα", για τις πλημμύρες στην Καλαμάτα, κατά τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου.


NEWSLETTER