Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 10:34

Ευρωπαίοι ελεγκτές επιθεώρησαν χθες τον αυτοκινητόδρομο 

Γράφτηκε από τον
Ευρωπαίοι ελεγκτές επιθεώρησαν χθες τον αυτοκινητόδρομο 

Αυτοψία πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, συνοδευόμενη από τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση, για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, με το τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη και τον περιφερειακό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Αργά το μεσημέρι, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας και συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

«Εχουν έρθει για να αξιολογήσουν αν ο αυτοκινητόδρομος βοήθησε στην ανάπτυξη των περιοχών που εξυπηρετεί», επεσήμανε ο κ. Καρνέσης και σημείωσε: «Και το αν οι πολίτες και οι αρχές των πόλεων που εξυπηρετούνται από τον αυτοκινητόδρομο είναι ευχαριστημένοι απ’ αυτό που παραδόθηκε και λειτουργεί σήμερα και ολοκληρώνεται πλήρως μέσα στον επόμενο μήνα».

Ο διευθυντής του υπουργείου ενημέρωσε ότι «διατρέξαμε όλο τον αυτοκινητόδρομο και το Τρίπολη - Καλαμάτα και το Λεύκτρο - Σπάρτη» και παρατήρησε: «Η αντπροσωπεία είδε την κατασκευή. Φαντάζομαι ότι έμεινε πολύ ευχαριστημένη από το επίπεδο της κατασκευής. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί και την Ολυμπία Οδό και θα ετοιμάσει το πόρισμά της για τη χρησιμότητα των αυτοκινητοδρόμων για τη χώρα μας».

Πληροφόρησε πως χθες έγινε συνάντηση στα γραφεία της υπηρεσίας, στο υπουργείο Υποδομών κι επεσήμανε ότι η επιτροπή «ελέγχει όλη τη διαδικασία υλοποίησης της σύμβασης από την αρχή έως το τέλος. Εάν διαπιστώσει κάτι, βεβαίως μπορεί να προτείνει διορθώσεις».

Τέλος, ο Γ. Καρνέσης, αφού ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι υπεύθυνη για τις συμβάσεις παραχώρησης της Πελοποννήσου και τον Ε65, παρατήρησε πως η αυτοψία γίνεται ενόψει της παράδοσης του περιφερειακού της Καλαμάτας και των άλλων αυτοκινητόδρομων, όπως της Ολυμπίας Οδού που προγραμματίζεται σε δύο φάσεις: η μία το Μάρτιο του 2017 για τον κυρίως αυτοκινητόδρομο και η δεύτερη τον Αύγουστο συνοδά έργα, παράπλευρους κλπ».

Γ.Σ.


NEWSLETTER