Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 09:14

Εκατέρωθεν του τρένου ο δρόμος Ασπρόχωμα - Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Εκατέρωθεν του τρένου ο δρόμος Ασπρόχωμα - Μεσσήνη

 

Δρόμο νότια της σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα Ασπρόχωμα - Μεσσήνη προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η μελέτη που εκπονεί ο Μορέας για τη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Με βάση την πρόταση αυτή, ο σημερινός δρόμος θα είναι το ρεύμα κυκλοφορίας προς Μεσσήνη και ο δρόμος που θα φτιαχθεί νότια της γραμμής, θα είναι το ρεύμα κυκλοφορίας προς Ασπρόχωμα και Καλαμάτα.

Η λύση αυτή παρουσιάζεται ως εναλλακτική της παραλιακής χάραξης και σύμφωνα με τους μελετητές και το υπουργείο Υποδομών έχει λιγότερες και φθηνότερες απαλλοτριώσεις και αισθητά μικρότερο κόστος κατασκευής. Η νέα γέφυρα στον Πάμισο προβλέπεται να κατασκευαστεί νότια της γέφυρας της σιδηροδρομικής γραμμής. Μετά τον Πάμισο και πριν το σταθμό της Μεσσήνης, προβλέπεται παράκαμψη της πόλης, με νέα χάραξη που θα περάσει έξω από τα όρια του ΓΠΣ της Μεσσήνης, ώστε με την οικιστική ανάπτυξη της πόλης στο μέλλον, ο νέος δρόμος να μην περνάει μέσα στα σπίτια. Παράκαμψη με νέα χάραξη προβλέπεται και στη Βελίκα.

Η πρόταση αυτή για τη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος με τις συγκεκριμένες νέες χαράξεις αναμένεται αρχικά να παρουσιαστεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και στη συνέχεια θα τεθεί προς διαβούλευση στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Γ.Σ. 


NEWSLETTER