Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 12:53

Οικονομικές λάμπες στο Καλό Νερό 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξεκίνησε η αλλαγή του δημοτικού φωτισμού στην παραλιακή ζώνη του Καλού Νερού, όπου αντικαθίστανται τα παλιά φωτιστικά με led, που είναι οικονομικά και πιο φιλικά στο περιβάλλον. Μάλιστα η αλλαγή του συγκεκριμένου φωτισμού εφαρμόζεται και σαν πιλοτικό δείγμα, για να ελεγχθούν τόσο τα οικονομικά όσο και τα ποιοτικά αποτελέσματα, ώστε κάτι ανάλογο να εφαρμοστεί σε όλο το δήμο.

Να σημειώσουμε ότι η αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων γίνεται με την σύμφωνη γνώμη και του Συλλόγου "Αρχέλων", κυρίως στην επιλογή και τον τύπο των φωτιστικών, ώστε να μην ενοχλούνται οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα καρέτα κατά την περίοδο της ωοτοκίας τους όταν βγαίνουν στην παραλία - καθώς ως γνωστόν ο φωτισμός τις αποπροσανατολίζει, και πολύ περισσότερο τα νεογέννητα.

Από εκεί και πέρα από την πλευρά της δημοτικής αρχής υπάρχει η βούληση να προχωρήσει στην αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του Δήμου με led, που σίγουρα είναι πιο οικονομικοί. Μάλιστα για το λόγο αυτό θα γίνει και μια μελέτη για την καταγραφή του φωτισμού σε όλο το δήμο, για να υπάρξει μια συνολική εικόνα τις ποσότητας των λαμπτήρων που χρησιμοποιούνται αλλά και της κατανάλωσης που υπάρχει και ποια θα είναι τα προσδοκώμενα οφέλη.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση