Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 21:27

Κυκλικός κόμβος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Κυκλικός κόμβος, ανάλογος με αυτόν που υπάρχει στην είσοδο της Μεσσήνης, σχεδιάζεται να αντικαταστήσει τους φωτεινούς σηματοδότες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Αυτό αναφέρουν σχετικές πληροφορίες της «Ε», σύμφωνα με τις οποίες το σχετικό σχέδιο προβλέπει να διαμορφωθεί μία μόνο είσοδος του νοσοκομείου προς το δρόμο και ο διαχωρισμός προς την κύρια είσοδο και αυτή των Επειγόντων να γίνεται μέσα στον περίβολο του ιδρύματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η λύση αυτή -που προβλέπει και παραχώρηση μέρους από το σημερινό περιφραγμένο χώρο του νοσοκομείου ώστε να γίνει δυνατή η κατασκευή του κόμβου- εξετάζεται σοβαρά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν δύο σημαντικά προβλήματα: Το κυριότερο πρόβλημα που επιδιώκεται να λυθεί είναι τα τροχαία ατυχήματα, καθώς και στις δύο εισόδους του νοσοκομείου έχουν σημειωθεί θανατηφόρα ή πολύ σοβαρά τροχαία. Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τη συχνή δυσλειτουργία -ή και ολοκληρωτική διακοπή λειτουργίας- των φωτεινών σηματοδοτών, η αποκατάσταση της οποίας πολλές φορές απαιτεί σημαντικό αριθμό ημερών.