Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 08:29

Χρήστος Σπίρτζης για Πάτρα - Πύργος: «Τον Απρίλιο του 2017 οι 8 συμβάσεις του έργου»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Χρήστος Σπίρτζης για Πάτρα - Πύργος: «Τον Απρίλιο του 2017 οι 8 συμβάσεις του έργου»

Τον Απρίλιο του 2017 θα υπάρχουν συμβάσεις και για τις 8 εργολαβίες του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος, υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε ακόμα πως προχωρούν οι διαδικασίες για την επανεκκίνηση της νότιας χάραξης (στον Καϊάφα και στο τμήμα Πύργος - Καλό Νερό).

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε: «Εχει ψηφιστεί ο νέος νόμος των δημοσίων συμβάσεων. Σε λίγες μέρες θα δημοπρατηθούν με το νέο νόμο, για να διασφαλιστεί ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια από αυτή που υπήρχε μέχρι τώρα το τέταρτο και το πέμπτο μέρος του Πατρών - Πύργου. Μόλις ολοκληρωθούν οι δυο αυτές δημοπρατήσεις, θα μπορεί να κατατεθεί, να ολοκληρωθεί η μελέτη ως το τέλος και να παραδοθεί ο φάκελος του μεγάλου έργου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή». 

Ο υπουργός υποστήριξε πως «δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία», και στρέφοντας τα βέλη του, εμμέσως πλην σαφώς, στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, πρόσθεσε: «Θα παρακαλούσα πολύ όσους διαχρονικά κόπτονταν για το πώς αυτό το έργο θα γίνει, αλλά πήγαιναν με τα νερά όσων έβγαλαν αυτό το έργο από τη συγκεκριμένη παραχώρηση, να ηρεμήσουν λιγάκι και να προσπαθήσουν να συμβάλουν στην ολοκλήρωση του έργου και όχι να κάνουν διάφορα επικοινωνιακά σόου. Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αρκετά αργότερα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «ο ορίζοντας είναι ότι τον Απρίλιο θα υπάρχουν συμβάσεις και για τα 8 τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου». 

Σε ερώτηση για τη νότια χάραξη ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι «για τη νότια χάραξη θα μας παραδώσει η Υπηρεσία τη μελέτη που έχει γίνει, θα ξαναγίνει διαβούλευση με τα κινήματα και τις τοπικές κοινωνίες και όλα αυτά θα ανακοινωθούν. Είναι το τελευταίο κομμάτι».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER