Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 21:38

Ενώ την άνοιξη ο αυτοκινητόδρομος φθάνει Praktiker, όνειρο φαντάζει για την Ολυμπία Οδό η Τσακώνα

Γράφτηκε από την
Ενώ την άνοιξη ο αυτοκινητόδρομος φθάνει Praktiker, όνειρο φαντάζει για την Ολυμπία Οδό η Τσακώνα

Τα έργα κατασκευής της Ολυμπίας Οδού έχουν σταματήσει και δύσκολα θα κατασκευαστεί το τμήμα από την Πάτρα ως την Τσακώνα: Σ' αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν οι δηλώσεις του επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Johannes Hahn, του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη και του συνδικάτου εργαζόμενων στην κατασκευάστρια κοινοπραξία "Ολυμπία Οδός".
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το "Μορέα" το τμήμα από την Τσακώνα έως το Praktiker θα παραδοθεί την άνοιξη του 2012, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Γιάννη Καρνέση θα παραδοθεί στο τέλος του 2011.
Για τις συμβάσεις παραχώρησης της Νέας και της Ολυμπίας Οδού ο επίτροπος J. Hahn διαπιστώνει «καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις, καθώς και καθυστερήσεις που οφείλονται σε αρχαιολογικούς και περιβαλλοντικούς λόγους και στη μετακίνηση δικτύων, οι οποίες επηρεάζουν την έγκαιρη υλοποίηση των έργων».
Εν τω μεταξύ ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας χθες σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρου Καλογιάννη σχετικά με τα προβλήματα των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων, δήλωσε: «Τα έργα σταμάτησαν με απόλυτη ευθύνη των τραπεζών, γιατί διέκοψαν τη χρηματοδότηση εδώ και καιρό, επειδή θεωρούν ότι δεν είναι βιώσιμα».
Οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπία Οδό" υποστηρίζουν ότι υπάρχει συμφωνία να γίνει μόνο το τμήμα από την Κόρινθο έως την Πάτρα επειδή οι τράπεζες δεν θεωρούν βιώσιμο το υπόλοιπο έργο.


NEWSLETTER