Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 19:23

Συμβάσεις για έργα σε Θουρία και Ταΰγετο 

Γράφτηκε από την

Συμβάσεις για την εκτέλεση τεχνικών έργων στον Ταΰγετο και στην περιοχή Θουρίας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που έγιναν εκεί από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, υπογράφηκαν στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, το έργο στον Ταΰγετο αφορά την κατασκευή τάφρων απορροής των ομβρίων, με στόχο την προστασία των δρόμων μεταξύ των χωριών στη συγκεκριμένη ορεινή περιοχή του δήμου, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από τα νερά των βροχών πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 20.000 ευρώ με τον ΦΠΑ και μειοδότης αναδείχθηκε η «Παντεχνική Μεσσηνίας» προσφέροντας έκπτωση 27%.

Εξ άλλου, στη Θουρία και ειδικότερα στην περιοχή Γκρέμος θα κατασκευαστεί τοίχος αντιστήριξης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά από την κατολίσθηση πρανούς στην εν λόγω περιοχή, που προέκυψε από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 7.278 ευρώ με τον ΦΠΑ και η έκπτωση που προσφέρθηκε ήταν 25,46%.

Τέλος, άλλη εργολαβία θα αναλάβει να αποκαταστήσει τμήμα πεζοδρόμου στη Θουρία, πίσω από το νεκροταφείο στην Παναγίτσα, το οποίο είχε παρασυρθεί από τα νερά της πλημμύρας, πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ήταν 5.000 ευρώ με τον ΦΠΑ και προσφέρθηκε έκπτωση 23%.