Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 13:57

Συνεχίζεται η έκθεση για την ανάπλαση της 23ης Μαρτίου

Γράφτηκε από την
Συνεχίζεται η έκθεση για την ανάπλαση της 23ης Μαρτίου

Μια εβδομάδα συμπληρώθηκε χθες Παρασκευή από την παρουσίαση, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, των προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών που είχε προκηρύξει ο δήμος, για τον επανασχεδιασμό της οδού 23ης Μαρτίου, με σκοπό την ενοποίηση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου Καλαμάτας.

Η έκθεση, που συνεχίζεται για μία ακόμα εβδομάδα, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών Καλαματιανών, οι οποίοι την επισκέπτονται προκειμένου να δουν από κοντά τις προτάσεις και τα σχέδια διαφόρων αρχιτεκτονικών ομάδων για την ενδεχόμενη μελλοντική όψη της οδού 23ης Μαρτίου.

Σημειώνεται δε ότι την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, θα γίνει η απονομή των βραβείων στις ιδέες που διακρίθηκαν, από τις συνολικά 12 προτάσεις που είχαν υποβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κρίση της ειδικής επιτροπής που είχε εξετάσει τις προτάσεις, το 1ο βραβείο έλαβε η πρόταση των αρχιτεκτόνων Μαρίας Μαρλαντή, Ανδρέα Πετρόπουλου και Αντωνίας Κουζή, το 2ο η πρόταση των αρχιτεκτόνων Ηλία Χαρίτου, Δημήτρη Πλιάτσικα και Ελευθέριου Παΐδα, και το 3ο η πρόταση των αρχιτεκτόνων Μιχάλη Κανταρτζή και Πολύμνιας Τορτοπίδη (με σύμβουλο συγκοινωνιολόγο τον Κωνσταντίνο Ζέκο). Επαινος, εξ άλλου, απονεμήθηκε για την πρότασή τους στους Κώστα-Ορφέα Γενιά και Αλέξανδρο Ζώμα.


NEWSLETTER